x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

20 Apr 2006   •   00:00
ALEGERI. La 26 aprilie, Adunarea Generala a Academiei Romane va alege patru vicepresedinti si un secretar general. Florin Filip, Cristian Ioan Hera, Marius Iosifescu, Paun Ion Otiman, Marius Sala si Victor Voicu sunt candidatii inscrisi pe lista. Dintre cei sapte, doar trei au ocupat pana in martie 2006 functii de decizie in Academie - Victor Voicu, Marius Iosifescu si Florin Filip. Alegerile vor definitiva conducerea institutiei, dupa ce in martie, Ionel Haiduc a fost numit presedinte. (M.S.)

DE GROAZA. Actrita americana Renee Zellweger va juca pentru prima data intr-un film de groaza produs de Paramount. In acest lungmetraj intitulat "Case 39", Zellweger, detinatoare a unui Oscar pentru cel mai bun rol secundar in 2004, va juca rolul unei angajate de la serviciile sociale care salveaza o fetita de zece ani abuzata de parintii ei. Isi va da in curand seama ca s-a lasat inselata de aparente. Actrita, cunoscuta pentru rolul Bridget Jones din seria cu acelasi nume, nu va mai juca in versiunea americana a unui film de suspans productie Hong Kong, "The Eye", care ar trebui sa fie produs de Tom Cruise. (R.G.)

VIDEOCLIP. Ducu Bertzi a filmat recent un videoclip pentru piesa "De mii de ori". Filmarile au avut loc in Piata Romana, dar si in atelierul papusarului Mihai Dumitrescu de la Teatrul Tandarica. "A fost cel mai simplu videoclip: am stat in strada si am privit oamenii. A fost simplu, pentru ca a trebuit sa fiu eu insumi, nu a trebuit sa joc un rol anume, nu a trebuit sa intru in pielea vreunui personaj", spune Ducu. Regizorul clipului este Cristi Gugu si se afla la prima colaborare cu Ducu. (Cristina Ologeanu)

×
Subiecte în articol: arte