x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

18 Apr 2006   •   00:00
MANDINGA, LA HAVANA LOUNGE. La 25 mai, trupa Mandinga va deschide show-ul celor 11 legende ale son-ului cubanez, care vor concerta la Sala Palatului, in cadrul spectacolului "Live From Buena Vista - The Havana Lounge". Organizat de Emag!c Entertainment, spectacolul va avea in distributie nume celebre ale Buena Vista Social Club si Afro Cuban All Stars: Teresa Garcia Caturla, Yanko Pizaco, Alberto Virgilio Vald...z, Guillermo "Rubalcaba" Gonzalez si Daniel "El Gordo" de Jesus Ramos Alayo. Veterani ai muzicii traditionale cubaneze, membrii The Havana Lounge promit un spectacol de neuitat, cu un repertoriu variat: son, mambo, cha-cha, salsa, rumba, timba, guajira, danzon, abakua, bolero. (A.R.)

CODUL LUI DA VINCI SI IISUS. Un mare numar de canadieni si americani crede in invierea lui Iisus Hristos, dar din ce in ce mai multi dintre ei considera ca ea nu a avut loc niciodata, arata un sondaj realizat de curand. Circa 13,37% dintre americani si 17,37% dintre canadieni cred ca moartea lui Iisus pe cruce este "o legenda" si ca, asa cum este povestit in romanul "Codul lui da Vinci", Iisus a fost casatorit si a avut o familie. "Aceasta credinta circula de multa vreme si face parte din traditia agnostica de aproape un mileniu, dar nu a cunoscut o mare difuzare pana la succesul romanului «Codul lui da Vinci»", a explicat Andrew Granville, presedintele Institutului de sondaje Ipsos. "Acest lucru demonstreaza puterea unei povesti, a unui roman, de a schimba si a modela opiniile", a adaugat el.

FILME CENZURATE. "Brokeback Mountain" si "Syriana", doua productii americane premiate cu Oscar anul acesta, au fost cenzurate in tarile islamice conservatoare. "Syriana", un film despre modul in care puterea de la Washington cauta sa-si garanteze interesele petroliere si militare in Orientul Mijlociu, a fost distribuit in cinematografele din Emiratele Arabe Unite doar dupa ce s-au taiat doua minute din film. Timp de patru luni, cenzorii au studiat acest film, care a fost turnat partial in Dubai in 2004. Daca "Syriana" a fost cenzurat, "Brokeback Mountain", povestea de dragoste dintre doi homosexuali din Vestul american, a primit un refuz categoric din partea autoritatilor din Golf. Homosexualitatea este o crima pasibila de flagelare si incarcerare in tarile islamice. In luna februarie, in Emiratele Arabe, 12 persoane au fost condamnate la inchisoare pentru "homosexualitate" si "comportament obscen".

×
Subiecte în articol: arte