x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

14 Apr 2006   •   00:00
H.I.M LA SIBIU. Ville Valo, solistul trupei finlandeze H.I.M, care va concerta in cadrul Festivalului Artmania, ce se va desfasura intre 14 si 16 iulie la Sibiu, a declarat intr-un interviu acordat site-ului evenimentului ca este nerabdator sa concerteze in Romania. "Speram ca vom avea timp pentru a vizita si a petrece timp in oras", a declarat Valo. Cat despre concert, finlandezul a spus ca va fi "really cool". Concertul va avea loc la 15 iulie, in Piata Mare a Sibiului, unde H.I.M intentioneaza sa filmeze si un DVD care va cuprinde atat secvente live din concert, cat si imagini din Sibiu si imprejurimi.

PUIU, PREMIAT. Filmul "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, a primit ieri un premiu din partea Centrului National al Cinematografiei (CNC) la categoria lungmetraj, in timp ce la scurtmetraj trofeul ii va reveni lui Constantin Popescu pentru "Canton". Recent, "Moartea domnului Lazarescu" a luat patru distinctii (regie, scenariu, interpretare masculina si feminina), dar nu si Marele Premiu din partea Uniunii Cineastilor (UCIN). In schimb, juriul desemnat de CNC, avandu-i in componenta pe criticii Cristina Corciovescu, Andrei Cretulescu, Dana Duma, Magda Mihailescu si Eugenia Voda, a premiat filmul pentru "reconfirmarea unui talent regizoral de exceptie si pentru stralucirea cu care a reprezentat cinematografia romaneasca in lume".

DIN NOU HOP. Tinerii actori interesati sa isi incerce puterile intr-un concurs de one-man show-uri sunt asteptati sa se inscrie la preselectia Galei HOP de la Mangalia, organizata anul acesta de UNITER si de Ministerul Culturii intre 31 august si 3 septembrie. Gala are ca scop promovarea si lansarea tinerilor absolventi din invatamantul superior artistic de stat si particular.

×
Subiecte în articol: arte