x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

10 Apr 2006   •   00:00
PARINTI. Olivia Steer, prezentatoarea emisiunii "Dansez pentru tine" de la Pro TV, si Andi Moisescu, realizatorul emisiunii "Apropo TV", au un nou motiv de fericire: in curand vor deveni parinti. Intrebat cum crede ca va fi el ca tatic, Andi spune ca spera sa fie "cel putin la fel de bun precum mamica", pe care o va "proteja cat mai mult pe toata perioada sarcinii, pentru a avea parte de cat mai putin stres".

SEMINARII. Ambasada SUA organizeaza o serie de seminarii sustinute de John Sorensen, director fondator al Proiectului Enescu. Sub genericul "Romania vazuta de americani - perspective culturale", conferinta se va concentra pe contributia marilor personalitati culturale romanesti la evolutia relatiilor romano-americane. Seminariile vor avea loc marti, 11 aprilie (ora 12:00), la Universitatea 1 Decembrie 1918, din Alba Iulia; miercuri, 12 aprilie (ora 12:00), la Facultatea de Litere din Sibiu; joi, 13 aprilie (ora 12:00), la Universitatea Petru Maior din Targu-Mures.

CLASAMENT. Societatea autorilor americani - Writers Guild of America - a desemnat "Casablanca" drept cel mai bun scenariu de film dintr-o lista de 101 de lungi metraje. Pe locul doi este "Nasul", semnat de scriitorul Mario Puzo si regizorul Francis Ford Coppola, urmat de "Chinatown" (Robert Towne), "Citizen Kane" (Herman Mankiewicz si Orson Welles), apoi "Eve", de Joseph Mankiewicz. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: arte