x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

08 Apr 2006   •   00:00
PROGRAM. Duminica, 9 aprilie, adica ziua a treia a "festCO", are urmatorul program: Teatrul de Comedie, Sala Mare: ora 13:30, "Tinerete fara batranete", o productie a Teatrului Urmuz. Regia, Dan Tudor; Sala Studio a TC, ora 18:00: "Ludwig, Nicolo & Jo"; TC, foaier, ora 19:00, lansare de carte: "Cronici teatrale 1990-1999", de Cristina Dumitrescu; Sala Mare a TC, ora 19:30, "Avarul indragostit", regia Vlad Massaci; Teatrul Mic, ora 19:00, "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu", regia Alexandru Tocilescu. (C.D.)

SHOW. Desi traim intr-o tara de microbisti si de politicieni, Sala Palatului a fost plina joi seara cu iubitori de flamenco. Motivul: un spectacol oferit de "Ballet Flamenco Madrid" si de "Espana Baila Flamenco". Stralucirea serii a fost data si de costume, unele mai traditionale, altele mai indraznete, dar cu siguranta toate au pus in valoare trupurile dansatoarelor. Pe langa celebrele castaniete, in mainile acestor artisti au prins viata simple bastoane de lemn sau chiar cutii. Si pentru ca sangele sa devina cu adevarat fierbinte, dansatorii au reprodus scena unei batai cu cutite, pentru un singur motiv: feme-ia. (Miruna Nicolae)

DEMISII. Gabriel Liiceanu, Ioan Tugearu si Sanda Manu si-au dat demisia din Consiliul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN), ei urmandu-le lui Nicolae Manolescu si Nicolae Alexi, care au renuntat la functiile pe care le detineau in Consiliu la inceputul anului. Motivul predominant al acestor demisii este existenta unei incompatibilitati intre calitatea de membru al Consiliului si cea de reprezentant al unui operator cultural care solicita fonduri de la AFCN. Cinci dintre cei 11 membri ai Consiliului si-au dat demisiile in decurs de numai o jumatate de an de la numirea lor, in septembrie 2005.

×
Subiecte în articol: arte