x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

24 Feb 2006   •   00:00

24 februarie 2006

REUSITA. "Legaturi bolnavicioase", filmul de debut in lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, a participat cu succes la Festivalul International de Film de la Berlin, unde a avut parte numai de critici pozitive, pana acum. "Legaturi bolnavicioase" a atras atentia caselor de distributie de film din numeroase tari, urmand a fi difuzat pe marile ecrane din Belgia, Olanda, Spania. In prezent se poarta discutii si cu distribuitori din SUA, Marea Britanie, Rusia si Franta. Incantat de rezultatele obtinute, regizorul a multumit actorilor: "N-as fi reusit nimic fara ei!". (M.M.)

D’ALE MARTISORULUI. O locatie tentanta pentru zilele acestea este si expozitia cu vanzare deschisa la Sala Dalles "NOI Sarbatorim D’alle(s) Martisorului", targ de cadouri care se va desfasura in perioada 24.02.2006 - 8.03.2006. Bijuterii, ornamente florale, decoratiuni specifice, produse din ciocolata, cosmetice si parfumerie, articole de design vestimentar si nu in ultimul rand tentatii culturale precum carte, muzica, film, tablouri si gravuri. In cadrul targului, miercuri, 1 martie 2006, ora 18:00, Editura Humanitas lanseaza o carte-eveniment: "De ce te iubesc", paradoxurile iubirii in poezia lumii. Cartea este o antologie de poezii de dragoste culese din literatura universala, despre care vor vorbi Ioana Parvulescu (coordonatoarea volumului), Mircea Cartarescu si Gabriel Liiceanu. (S.S.E.)

REVENIRE. Dupa o absenta de 40 de ani, compozitorului Sergiu Natra revine pe scena romaneasca de concert cu lucrari in prima auditie. Duminica, 26 februarie, de la ora 19:00, Ateneul Roman gazduieste recitalul instrumental sustinut de Ion Ivan-Roncea (harpa) si de invitatii sai: compozitorul Sergiu Natra, Viorica Boerescu - pian, Ion Bogdan Stefanescu - flaut, Marian Movileanu - viola si duoul israelian de pian Silver-Garburg. (C.O.)

DE DRAG(OBETE). Teatrul Masca incheie maratonul celor zece zile de dragoste "De la Valentine’s la Dragobete" cu un concert de muzica folk, care reuneste nume sonore ale acestui gen. Vasile Seicaru, Ducu Bertzi, Tatiana Stepa, Mircea Bodolan, Marius Batu, Maria Gheorghiu si Grupul Cantos (Mihai & Codruta) sunt prezenti asta-seara pe scena Teatrului Masca, intr-un spectacol de muzica, poezie si emotie. (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte