x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

18 Feb 2006   •   00:00
SCENARII. HBO Romania da startul celei de-a VI-a editii a Concursului National de Scenarii de Film. "Continuarea Concursului de scenarii HBO in cadrul TIFF-ului din acest an s-a impus de la sine dupa succesul de la editia anterioara", a declarat Mihai Chirilov, director TIFF. Scenariile pentru concurs vor fi depuse in perioada 15 februarie 2006-15 aprilie 2006 (data postei), iar numele celor trei finalisti vor fi facute publice la data de 22 mai. (C.O.)

AUDIENTE ANTENA 1. Prima editie din acest sezon a emisiunii "Ziua judecatii" a fost lider de audienta joi seara, distantandu-se la mai bine de trei puncte de rating de televiziunea situata pe locul doi in top, Pro TV, care a transmis in acelasi interval orar filmul "Oceanul de foc". Dan Negru a invitat in platoul emisiunii cateva cupluri inedite, care au captat intreaga atentie a telespectatorilor. Astfel ca Antena 1 a inregistrat o medie de 1.292.000 de telespectatori, in timp ce Pro TV a avut cu aproximativ 400.000 de telespectatori mai putin.

INTALNIRE. Natalia Kungurtseva si Hasan Usmanov, prim-solistii Teatrului Balsoi din Moscova, sunt starurile turneului intreprins de Teatrul "Oleg Danovski", din Constanta, cu baletul "Spargatorul de nuci", de Ceaikovski. Cei doi s-au intalnit cu ziaristii inainte cu doua zile de prima reprezentatie de duminica, de la Sala Palatului, ora 19:30. Am cunoscut un cuplu bine sudat atat pe scena, cat si-n viata. Aparent, doi oameni normali, care au un copil, muncesc de dimineata pana seara, calatoresc, mai beau un pahar de vin rosu sec (dar cu masura). Asteptam sa-i vedem stralucind pe scena. (C.D.)

OANA PELLEA UNIVERSAL. Actrita Oana Pellea a terminat filmarile la thriller-ul "Children of Men", produs de Universal Pictures si Strike Entertainment. Din distributie fac parte nume consacrate si respectate la Hollywood, precum Michael Caine, castigator al Premiului Oscar, Julianne Moore, nominalizata de mai multe ori la Oscar, si revelatia britanica din 2005, Clive Owen. Productia are la baza romanul omonim de succes al lui P.D. James. Regizorul si scenaristul productiei este Alfonso Cuaron, cunoscut pentru "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" ("Harry Potter si Prizonierul din Azkaban").

×
Subiecte în articol: arte