x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

15 Feb 2006   •   00:00
SUA DONEAZA. Ieri, in cadrul conferintei de presa organizate la Ministerul Culturii si Cultelor, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Nicholas Taubman, a anuntat o donatie de 21.000 de USD pentru proiectul "Biblioteca de imagini digitale Dimitrie Gusti". Proiectul este finantat de Ambasada SUA si face parte din programul special al Departamentului de Stat Fondul ambasadorial pentru conservarea obiectivelor culturale. Principalul obiectiv il reprezinta conservarea si stocarea pe suport digital a unui fond patrimonial de peste 10.000 de fotografii si clisee pe sticla realizate in perioada 1928-1936 ca rezultat al cercetarilor monografice coordonate de profesorul Dimitrie Gusti. Finalizarea proiectului va fi posibila pana la sfarsitul lunii iunie. (M.S.)

STARURI CU BANI. Tom Hanks si Oprah Winfrey sunt celebritatile care au cea mai mare influenta in ceea ce priveste comercializarea anumitor branduri, se arata intr-un studiu realizat in SUA. Factorii in baza carora a fost realizat studiul sunt atractia, influenta, increderea, capacitatea de a lansa trenduri si de a influenta populatia de care dispun anumite celebritati.

LANSARE. Directia 5 va sustine vineri la Sala Palatului concertul intitulat "Cu nimeni nu te-as inlocui", tot atunci urmand sa lanseze si un DVD cu acelasi nume. Recitalul formatiei, care va avea loc la cateva zile dupa Valentine’s Day, este dedicat tuturor celor care iubesc. Trupa a programat concertul in asa fel incat sa se constituie intr-un eveniment special, diferit de celelalte organizate in Bucuresti de Ziua Indragostitilor.

PITTIS, LA "MASCA". Asta-seara, la Teatrul Masca, se continua seria surprizelor artistice din seria "De la Valentine’s la Dragobete". De la ora 19:00, cunoscutul actor si om de cultura Florian Pittis va reinvia in inimile tuturor spectatorilor minunatele seri ale muzicii si poeziei care au facut fericite generatii dupa generatii. O seara magica, dedicata indragostitilor de ieri si de azi. (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte