x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

02 Feb 2006   •   00:00

2 februarie 2006

ESSENCE. Pe parcursul a patru zile in sase locatii din Buzau, Festivalul Essence a fost o desfasurare impresionanta de forte culturale, cu peste 20 de invitati, artisti pop, dance, techno, folk si blues. Dupa nume importante ca Mike Godoroja, Mircea Bodolan & Grupa Mare, Mircea Vintila & Brambura si Nicu Alifantis & Zan, A.G. Weinberger a incheiat acest festival duminica seara in Clubul T’Essence Pub, in fata unei audiente care a savurat fiecare nota. "Artistul care picteaza in blues" a revenit cu aceasta ocazie in Buzau dupa mai mult de sapte ani, lucru pentru care a fost dojenit prieteneste de unul dintre fanii sai prezenti la concert. A.G. s-a revansat insa pentru absenta cu un recital de doua ore care a continut si piese precum "Hey Jo", "Spoonfull", "Guess Who", "Take The A Train" sau "Sweet Little Number". (R.G.)

DECES. Henry McGee, cel mai cunoscut partener al lui Benny Hill pe ecran, a incetat din viata la varsta de 77 de ani. McGee a fost colegul lui Hill in scenetele pentru televiziune timp de 20 de ani si a devenit actor dupa ce si-a terminat serviciul in Marina Regala Britanica. El era descendentul unei familii de oameni de teatru, ale carei traditii merg pana in secolul al XVIII-lea, la actrita Kitty Clive. Printre aparitiile sale de pe marele ecran se numara rolurile din "Jaf in stil italian", "Pantera roz" si "Carry on Emmanuelle". (A.V.P.)

PREMIERA. Teatrul Foarte Mic, in parteneriat cu Teatrul Inexistent si ArCuB, continua seria premierelor pe 2006 asta-seara, la ora 19:00, cu spectacolul "Noaptea araba". Este un fel de comedie fantastica, scrisa de Roland Schimmelpfennig. Regizoarea Theo Herghelegiu s-a gandit la actorii Dana Voicu, Toni Tecuceanu, Iuliana Margarit, Ana Macovei, Nicolae Nastasia si Alexandru Nedelcu pentru a spune o poveste despre o lume... simpatica, plina de zane si cavaleri. Muzica lui Bitza are efectul de a-i trezi pe toti din vis... (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte