x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

01 Feb 2006   •   00:00
MINORITATI. In aceasta seara, de la ora 22:00, emisiunea "Miezul problemei", difuzata la National TV, va avea un subiect incendiar: comunitatea gay din Romania. Moderatorul Madalin Ionescu (foto) il are ca invitat pe redactorul-sef al primei reviste pentru homosexuali, care va cere public legalizarea casatoriilor intre homosexuali si care va declara in exclusivitate ca vrea sa fie primul Elton John al Romaniei. Alt invitat-surpriza: travestita Lucica, ofiter in rezerva. In favoarea comunitatilor gay va pleda interpreta de muzica pop Alexandra Ungureanu. Componentele grupului Sexxy, care au aparut pe coperta primului numar al revistei dedicate minoritatilor sexuale, vor avea interventii telefonice. (C.D.)

FRANCOFONIE. "Paradoxal, la romani, Anul Francofoniei dureaza 14 luni. El a inceput din septembrie, cu ultimul concert sustinut in cadrul Festivalului International George Enescu", a inceput Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii, prezentarea evenimentelor care vor avea lor in tara noastra in cadrul Anului Francofoniei. La seria de manifestari vor participa 63 de state francofone. Evenimentul va cuprinde o serie de colocvii, ateliere de creatie, spectacole de teatru, muzica, dans si un festival de film. Pentru prima oara, in cadrul acestui eveniment de amploare va avea loc si o expozitie de arta digitala. (C.O.)

PERIPETII. Timp de trei zile, Sanda Nicola a transmis in direct de la Katowice informatii din mijlocul tragediei, al carei bilant provizoriu numara 62 de morti si 140 de raniti. Dupa un drum dificil, cu peripetii, pe ruta Bucuresti - Varsovia - Katowice, parcurs cu un aparat de zbor utilitar, reporterul special al postului Realitatea TV a fost nevoit sa traverseze o padure intr-un taxi si a ajuns la locul accidentului pe intuneric, cu doar cateva minute inainte de prima relatare in direct. (R.P.)

×
Subiecte în articol: arte