x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

31 Ian 2006   •   00:00
CANTARE. Maine seara, incepand cu ora 21:00, in Laptaria lui Enache, Ovidiu Lipan Tandarica va invita la un concert-eveniment cu ocazia aniversarii zilei sale. Implinirea celor 53 de ani de viata este sarbatorita, cum altfel, decat prin cantec. Un concert de tobe al carui invitat special este "Mister Jazz of Romania", Johnny Raducanu. (C.O.)

FILM RUSESC. La televiziunea publica ruseasca a rulat primul film realizat dupa un roman apartinand lui Soljenitin, disident in era sovietica. Scriitorul si istoricul Soljenitin, detinator al Premiului Nobel pentru Literatura, a publicat romanul "The First Cycle" dupa care a fost realizat filmul cu mai bine de 50 de ani in urma. Programat in zece parti, filmul descrie groaza si teroarea din timpul regimului stalinist, infatisand Uniunea Sovietica drept un lagar urias. Actiunea se petrece in Moscova stalinista, iar tema filmului o reprezinta povestea unor detinuti politici. Eroul, Gleb Nerzhin, accepta sa se implice in proiecte secrete de cercetare, lucrand direct cu Stalin, in incercarea disperata de a evita pedepsele crunte la care erau supusi "tradatorii". (M.M.)

CASTING. Marian Ralea, cunoscut de generatii intregi drept Magicianul, are un nou proiect. In fiecare sambata si duminica, de la ora 16:00 la 18:00, copiii pot participa la o preselectie pentru "Erou de poveste", emisiune difuzata de Itsy Bitsy, postul de radio al prichindeilor. Astfel, pret de o luna, Magi face casting pentru fiecare personaj in parte al "Pungutei cu doi bani", in direct, la telefon, pe 99,3 FM. Copiii alesi vor inregistra povestea in studiourile ItsyBitsyFM si vor avea o reprezentatie in fata parintilor si a prietenilor la Teatrul National pentru copii. (C.O.)

×
Subiecte în articol: arte