x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

26 Ian 2006   •   00:00

26 ianuarie 2006

CARAGIALE. Asociatia caricaturistilor "Cartoonists rights network Romania" invita publicul in preajma zilei aniversare a lui Ion Luca Caragiale, sa viziteze cea mai mare colectie din lume de portrete ale unei personalitati a culturii universale. Colectia "Caragiale" cuprinde lucrarile a peste 1.000 de artisti plastici din 120 de tari de pe cinci continente. Colectia poate fi vizionata la adresa www.caricatura.ro. (M.M.)

PREMIERA TNB. Sala Amfiteatru a TNB este vineri, 27 ianuarie, ora 18:30, gazda premierei "A patra sora", de Janusz Glowacki. Regizorul Alexandru Colpacci i-a reunit pe scena Nationalului bucurestean, pentru aceasta piesa scrisa de un autor polonez contemporan, pe Mircea Albulescu, Simona Bondoc, Marius Manole, Tania Popa, Amalia Ciolan, Mihai Calin, Gavril Patru, Bogdan Musatescu, Mihai Verbitchi, Vitalie Bichir, Ovidiu Moldovan, Dragos Ionescu, Ovidiu Cuncea. (C.D.)

CONCURS. La sfarsitul lunii noiembrie 2005, Televiziunea Romana a dat startul pentru grila de programe care va debuta in martie la TVR 1 si TVR 2. Ieri au fost anuntate cele 23 de proiecte castigatoare pentru TVR 1 si cele 19 proiecte pentru TVR 2. Printre cei admisi, se numara, in mare parte, angajati ai institutiei, dar si producatori independenti. (C.O.)

AL PACINO. Premiera "Viata ca un pariu", cu Al Pacino in rolul sefului unei mari companii de consultanta sportiva, ocupa primul loc in box office dupa week-end-ul trecut, cand a fost vazuta de peste 7.700 de romani si a inregistrat incasari de aproape 89.500 de lei noi. "Cronicile din Narnia" a coborat pe pozitia secunda, dupa doua saptamani in care s-a aflat in frunte, cu incasari de circa 49.500 de lei noi in intervalul 20-22 ianuarie si cu un public de 4.800 de persoane.

×
Subiecte în articol: arte