x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

02 Noi 2005   •   00:00
TEATRUL MASCA. In sfarsit, un sediu, mai precis, un lacas de suflet si de vise pentru "marii hoinari" ai Capitalei, actorii Teatrului Masca - cei care de 15 ani au jucat aproape numai in aer liber. Astazi, de la ora 18:30, va avea loc deschiderea oficiala a noului sediu al Teatrului Masca din cartierul Militari. Tot atunci va avea loc premiera spectacolului "Oglinda" dupa Valeri Briusov, in scenariul si regia lui Mihai Malaimare. (R.G.)

BRUMA NU VINE. Zvonurile ca stirista sportiva de la Realitatea TV, Carmen Bruma, se transfera la Antena 1 se pare ca nu sunt adevarate. La un moment dat s-a pus problema ca ea sa fie invitata la emisiunea lui Pepe "Revansa starurilor", insa nici aceasta initiativa nu a avut finalitate. Asa ca Simona Patruleasa ramane pana acum singurul transfer sexy facut de Antena 1 in ultima vreme. (S.S.E.)

FILM DESPRE SADDAM. BBC va realiza un documentar despre cariera politica a lui Sadam Hussein. Intitulat provizoriu "House of Saddam" (Casa lui Saddam), productia va urmari modul in care Hussein a ajuns la putere prin anii ’70, cat si arestarea sa din 2003. "Vreau ca povestea sa fie abordata din interior, povestita chiar de la oamenii din jurul dictatorului", a declarat scriitorul Alex Holmes. Serialul este prevazut a rula patru episoade de cate 60 de minute, iar actorii vor interpreta figurile-cheie din politica irakiana. (R.G.)

DEBUT TEATRAL. Marius Moga are o noua pasiune: teatrul. Aseara, La Green Hours, a avut loc premiera oficiala a spectacolului de teatru "Hora iubirii" de Arthur Schnitzler, in regia lui Dimitrii Bogomaz, prilej cu care Moga a debutat ca realizator al coloanei sonore. Cornelius Pasat a semnat coregrafia spectacolului. Piesa, produsa de "Teatru’ Intr-un Picior" si gazduita de Teatrul Luni, ii are in distributie pe actorii Rares Pirlog, Doina Sandru si Sidonia Ganea, iar costumele au fost realizate de Antoaneta Badita si Adelina Ivan. (R.G.)

REDUCERI LA CARTI. Pana la 6 noiembrie, la Sala Dalles are loc, sub initiativa Noi Distributie, targul KILIPIRim - Carte muzica, film. Cu ocazia targului de discounturi, zeci de edituri si producatori din domeniile de carte si produse audio-video fac reduceri care pornesc de la 30% si care, in unele cazuri, ajung chiar la 90%. Oferta este estimata la aproximativ 35.000 de titluri. (S.S.E.)

×
Subiecte în articol: arte