x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

19 Oct 2005   •   00:00
LANSARE. Au mai ramas doar doua zile pana la marele eveniment Phoenix: concertul de lansare a albumului "Baba Novak". Albumul care contine 12 piese va fi lansat oficial vineri, la ora 20:00 la Sala Palatului din Capitala printr-un mega-concert. Doua dintre piesele de pe acest album deja beneficiaza de videoclipuri. Este vorba despre "Mila 2 de langa 3" si "Zori de zi". (C.O.)

CONCERT. Ieri seara, la Ateneul Roman, cu ocazia implinirii unui an de existenta, postul de radio Deutsche Welle a organizat un concert de zile mari. Protagonista a fost Deutsches Symphonie Orchester, condusa de dirijorul Kent Nagao. Repertoriul a inclus concertul pentru pian si clarinet si simfonia "Jupiter" ale lui Wolfgang Amedeus Mozart si, in premiera romaneasca, lucrarea "Labirint" a lui Jörg Widman. Concertul, transmis in direct de TVR si Radio Romania, va putea fi ascultat la 13 noiembrie. (C.O.)

PENTRU FEMEI. La 22 octombrie, la Pier Sixty, va avea loc prima editie a Premiilor Quill, eveniment care se doreste a fi un echivalent al Premiilor Oscar pentru industria cartii din SUA. Printre castigatori, este anuntat best-seller-ul (vandut in trei milioane de exemplare si tradus in 31 de limbi intr-un singur an): "Tu il vrei, el nu te vrea! Adevarul gol-golut despre cum gandesc barbatii", scris de Greg Behrendt si Liz Tuccillo (scenarista celebrului serial "Totul despre Sex"), carte publicata recent si in Romania. (R. G.)

CONCURS. Biblioteca Academiei Romane, MCC, Fundatia Ileana, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii, organizeaza concursul "Strabunicii nostri. Mandria radacinilor. Memoria Fotografiei". Detalii pe www.ileana-foundation.org. Fotocopia cu care se concureaza trebuie insotita de cateva randuri privind localitatea de origine a familiei sau despre cea unde traieste, unde a fost facuta fotografia, pe cine reprezinta. Nu se trimit fotografii originale. Mentionati adresa, telefonul. Adresa la care trimiteti este: Jurnalul National, Piata Presei Libere 1, sector 1, Bucuresti sau Fundatia Ileana OP 9 - CP 33 Bucuresti.

×
Subiecte în articol: arte