x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

18 Oct 2005   •   00:00
PREMII. "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, si-a mai adjudecat un premiu in acest week-end. Cinci dintre membrii juriului de la Festivalul International de Film Chicago l-au premiat pe Cristi Puiu pentru "portretizarea fragilitatii umane intr-o versiune moderna a coborarii in Infernul lui Dante". Filmul a fost propus de Romania pentru nominalizarea la categoria "cel mai bun film strain" de la Oscaruri, se afla in selectia pentru nominalizarile premiilor Academiei Europene si concureaza la Hollywood World Award.

IN MEMORIAM VALI STERIAN. Miercuri, 19 octombrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultura din Ramnicu Sarat, are loc un mare concert dedicat lui Vali Sterian. Initiativa ii apartine cantautorului Victor Socaciu. Si-au anuntat participarea: Mircea Bodolan (care s-a implicat si in organizare), Ducu Bertzi, Maria Gheorghiu, Vasile Seicaru, Stefan Hrusca, Doru Stanculescu, Sorin Minghiat, Adrian Ivanitchi, Florin Chilian, Zoia Alecu, Dinu Olarasu, Mircea Vintila, Cristi Paturca, Vali Serban, Dan Manciulea si, fireste, Victor Socaciu. "Aveam de gand sa fac acest spectacol mai demult in orasul natal al lui Vali, dar abia acum a sosit momentul primei editii. Lansez, cu aceasta ocazie, un cantec in memoriam Vali Sterian, pe care il includ pe urmatorul meu CD, "Lasa-mi vara!", declara Socaciu, care tine sa-i multumeasca lui Dragos Anastasiu, a carui firma asigura deplasarea artistilor la Ramnicu Sarat. Prezentator, Andrei Partos. Parteneri media, Jurnalul National si radio3net. (C.D.)

DIVERTIS, LIDER. Antena 1 a avut cele mai bune programe in prime-time si in ultima zi de week-end. Astfel, Observatorul de la ora 19:00 a inregistrat un rating de 10% si o cota de piata de 22,5%. Stafeta de lider de audienta a fost preluata de "Piata Divertis", Antena 1 fiind urmarita in intervalul orar de transmitere a emisiunii, in medie, de 1.263.000 de telespectatori. Si in access prime-time, Antena 1 a fost lider de audienta, cu "7 zile", productie realizata si prezentata de Alessandra Stoicescu.

×
Subiecte în articol: arte