x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

09 Iul 2005   •   00:00
DINCOLO DE REFLECTOARE. "12 personaje in cautarea unui destin" se intituleaza cartea semnata de Cristian Brancu, directorul revistei Vip. Volumul reprezinta o incercare de construire a portretelor unor personalitati romanesti, dincolo de ceea ce poate oferi publicului larg "tubul catodic". Jurnalistul ne ofera astfel o interpretare umana asupra vietii celor care fac deliciul revistelor de monden, interpretare care eludeaza statutul impersonal si glacial tipic vedetei. Brancu incearca sa defineasca demersul sau prin nevoia de a oferi maselor modele de destin. Selectia pe care o face in acest sens inglobeaza 12 posibile repere - Traian Basescu, Florin Piersic, Cristi Minculescu, Mariana Nicolesco, Cristian Topescu, Liza Panait, Mihaela Radulescu, Gabriel Cotabita, Beatrice Rancea, Robert Turcescu, Radu Teposu. (Mihaela Suciu)

ANTENA 1 ESTE "CEA MAI TARE DIN PARCARE". Emisiunea - spectacol pe care Antena 1 a difuzat-o in premiera joi seara, "Cel mai tare din parcare", a fost lider absolut de audienta. Show-ul, care l-a avut in postura de moderator pe Pepe, a inregistrat o cota de piata de 15,9% in randul publicului din mediul urban, fiind urmata de Pro TV, care cu filmul "Pacientul no. 14" a avut 14,9%. Tot Antena 1 a fost lider si pe categoria de varsta 18-49 de ani. Varful de audienta al serii de joi a fost inregistrat la ora 22:11, in timpul emisiunii "Cel mai tare din parcare", cand la Antena 1 s-au uitat 1.086.000 de telespectatori. (Sursa: TNS - AGB International)

MAFIA REVINE. Tema celui de-al doilea episod din documentarul "Mafia", ce va fi difuzat duminica, 10 iulie, pe National Geographic, se axeaza pe globalizare. Materialul incearca sa dezvaluie afacerile corporatiilor criminale la nivel mondial. La sfarsitul anilor ’70, mafia siciliana castiga milioane de dolari din heroina vanduta in SUA in fiecare an. Cunoscuta drept Conexiunea Pizza, aceasta operatiune de vanzare a drogurilor se efectua prin pizzeriile siciliene din Statele Unite. In Sicilia, un clan criminal cunoscut sub numele de Corleonesi si-a facut drum pana in topul Mafiei. Cu ajutorul unor agenti FBI, organizatia mafiei de droguri este descoperita si eliminata. Jurnalul National a realizat un interviu in exclusivitate cu Dominick Montiglio, unul dintre temutii soldati ai Mafiei. (Raluca Grintescu)

×
Subiecte în articol: arte