x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

01 Iun 2005   •   00:00


  • 2 iunie 2005
  • INTERVIU. In aceasta seara, de la orele 22:05, la TVR 1, realizatorul Marian Voicu il va avea ca invitat la emisiunea sa, "Vorbe despre fapte", pe Philip Kotler, numit si "parintele marketing-ului". Pe langa "Marketing management", socotita a fi cartea de capatai in domeniul afacerilor, lucrarile lui Kotler au fost traduse in peste 20 de limbi din 58 de tari si au inregistrat vanzari de peste 4 milioane de copii in intreaga lume.

    ERORI. Westminster Abbey din centrul Londrei a luat masuri, marti, pentru a rectifica greselile din romanul "Codul lui Da Vinci", conform AFP, citat de Mediafax. Ghizii prestigioasei abatii britanice au primit o brosura care le permite sa raspunda la intrebarile turistilor veniti pe urmele succesului mondial al lui Dan Brown. "Cartea a devenit un bestseller international si noi trebuie sa gestionam cat mai bine consecintele practice ale acestei popularitati", a declarat reverendul Wesley Carr. Brosura identifica unele inexactitati continute in romanul lui Brown despre Westminster Abbey, ca de exemplu faptul ca ar fi existat pasaje secrete.

    INVESTIRE. Asociatia Mondiala a Ziarelor (WAN) are acum un nou presedinte. Gavin O’Reilly, director general al grupului irlandez Independent Media News, a fost ales miercuri presedinte al WAN de catre adunarea generala a acesteia, reunita la Seul. In varsta de 38 de ani, O’Reilly era presedintele interimar al WAN dupa plecarea predecesorului sau, coreeanul Seok Hyun Hong. Avand sediul la Paris, WAN reprezinta in jur de 18.000 de ziare din intreaga lume.

    FURT. Autoritatile din Oslo au promis o recompensa de un sfert de milion de euro persoanelor care vor furniza informatii ce vor conduce la recuperarea tablourilor "Strigatul" si "Madonna" de Edvard Munch, furate pe 22 august, anul trecut. "Suma va fi platita dupa gasirea si autentificarea tablourilor", se precizeaza in comunicatul politiei. Cele doua tablouri au o valoare cumulata de aproape 100 de milioane de dolari. Potrivit expertilor, tablourile au fost probabil furate cu intentia de a le restitui in schimbul unei rascumparari, insa autoritatile sustin ca nu au primit nici o cerere de acest gen.

    ×
    Subiecte în articol: arte