x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

26 Mai 2005   •   00:00


  • 27 mai 2005
  • CISMIGIUL COPIILOR. Duminica, Cismigiul va deveni pentru o zi "Cismigiul Copiilor". Primaria Bucuresti si ArCUB daruiesc copiilor, de ziua lor, incepand cu ora 10:30, un adevarat maraton al distractiei: teatru de papusi, carnaval, parada de moda, fanfara cu majorete, desen pe asfalt, concerte si premii pentru toate gusturile. Distractia va fi in toi in zona scenei "Podul elvetian", "Podul de ciocolata", Aleea Pricipala, Aleea Tradafirilor, Cetatea si va dura pana la ora 21:30. (M.M.)

    MUZICA NOUA. A 15-a editie a celui mai important eveniment romanesc de gen, "Saptamana Muzicii Contemporane", inaugurata pe 22 mai, se apropie de final. Duminica, 29 mai, va avea loc incheierea festivalului, al carui director e compozitoarea si dirijoarea Carmen Maria Carneci. Noutatea din acest an o reprezinta alaturarea asa-numitei muizici noi de compozitii realizate pana in mijlocul secolului XX. Festivalul se la Sala ArCUB, unde Ansamblul Inter-Art si Mircea Tiberian Ensemble vor prezenta "Coregrafie, video si muzica noua" si "Jazz and more". (M.M.)

    FESTIVAL-CONCURS. In perioada 4-7 august 2005 va avea loc in Bistrita cea de-a patra editie a Festivalului national - concurs de interpretare a cantecului popular pentru copii "Cristian Rachitan". Copii din toate judetele tarii, cu varsta intre 7 si 16 ani, se pot inscrie pana pe 20 iunie 2005. Informatii suplimentare se pot obtine la telefon: 0726-33.77.78 sau 0744-474.252. Scopul acestei manifestari este descoperirea si promovarea de talente interpretative vocal si instrumental, prezentarea autentica a frumusetii costumului popular si a valorilor etnofolclorice din diferite zone ale tarii. (Adriana Paduraru)

    ×
    Subiecte în articol: arte