x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

09 Mai 2005   •   00:00


  • 10 mai 2005
  • TABLOURI MOBILE. Clubul La Scena, cu suportul extraodinar al Simonei Dobrescu, masterand in arte vizuale la Universitatea de Arte Plastice din Bucuresti, si-a provocat din nou publicul la implicare artistica. Cat se poate de activa! In sensul in care tablourile expozitiei numita paradoxal "Caut cu mii de ochi caldura" au circulat liber printre tinerii si mai putin tinerii adunati duminica seara in Clubul La Scena. Felurile principale pe lista de "consumabile" au fost cromaticile metalice si tonurile violente, supradimensionarile si arhitecturile dizolvate, asortate postmodern cuÖ vin gustos si tuica cu miere. (Miruna Mihalcea)

    CULTURA ONLINE. Cine vrea sa-l citeasca sau, de ce nu, sa-l critice pe Andrei Plesu, are posibilitatea s-o faca accesand site-ul editurii online LiterNet. Intentia nu este nicidecum una "mistocara". Ba, dimpotriva, suntem cu totii invitati la libera exprimare a opiniilor relativ la tema conferintei din februarie, unde Andrei Plesu, alaturi de alti reprezentanti de marca ai culturii romane, a vorbit despre semnificatia contemporana a notiunii de toleranta. Decizia site-ului de a face disponibila versiunea online a conferintei se justifica cu atat mai mult cu cat insasi locatia in care aveau loc de obicei conferintele organizate de revista Cuvantul a fost schimbata, pentru ca sala sa poata sa-ncapa publicul din ce in ce mai larg, "devorator" de cultura. (M.M.)

    CHEI VERBALE CU ZALE. Zale, adica Raku, Yolo si DJ Christu, au promis un album cu priza la public si iata-i ca au reusit. Cel mai nou nou album al trupei, "Chei verbale", se afla deja pe piata. Jumatate din piesele de pe album sunt piese de show, celelalte continand un mesaj socio-politic foarte ferm, sustinute de DJ-i cu nume grele in hip-hop-ul romanesc. Piese precum "In numele ei", "Fumuri si hamace", "Cum produce", "Sa poti zambi" vor arunca boxele din cluburi in aer si vor fi gasite zilnic in playlist-urile posturilor de radio. Invitatii pe album sunt: Puya, Freakadadisk - Parazitii, CTC si Paula Seling. "Pastrand natura noastra bine, copiilor din urma ta le bucuri zilele, nimeni nu ia nimic cu sine, afara de ce avem in suflete", conchide Zale. (Raluca Grintescu)

    ×
    Subiecte în articol: culture club