x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

03 Noi 2006   •   00:00
CARICATURA LA GALATI. Sambata, 4 noiembrie, la IVAS Art Center din Galati va avea loc Editia a 5-a a Salonului de Caricatura. Expozitia poate fi vizitata pana la 30 noiembrie si reuneste operele celor mai talentati caricaturisti ai momentului. Printre cei care au lucrari expuse in cadrul salonului se numara: Puiu Gazdaru, Ion Barbu, Cristian Marcu, Cristian Mihailescu, Pavel Constantin, Costel Patrascan, Pavel Botezatu, Mihai Panzaru, Iulian Pena, Dan Silviu Turculet, Constantin Veluda si multi altii. Vizitatorii salonului au ocazia sa admire, sa analizeze sau pur si simplu sa se bucure de 170 de desene. In cadrul evenimentului vor fi inmanate premiile de excelenta caricaturistilor: Cristian Marcu, Mihai Panzaru, Gheorghita Ghinea, Nicolae Ionita si Puiu Gazdaru. (M.N.)

PREMIERA LA ODEON. Dintr-un lung sir de premiere pe care ni le pregateste Teatrul Odeon, vineri, 3 noiembrie, de la ora 18:30, are loc prima reprezentatie a spectacolului "Hamletmachine", de Heiner Muller. Sub "bagheta" regizorala a lui Dragos Galgotiu vor evolua pe scena Marius Stanescu, Oana Stefanescu, Antoaneta Zaharia, Ionel Mihailescu etc. Costumele sunt semnate Doina Levintza, iar coregrafia ii apartine lui Razvan Mazilu. (C.D.)

OSCARURI EUROPENE. Filmele "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu si "Legaturi bolnavicioase" de Tudor Giurgiu au fost selectionate in sectiunea Europa - Europa a Festivalului de la Sevilla, ce are loc intre 3 si 11 noiembrie, se arata pe site-ul oficial al evenimentului. La acest festival vor fi anuntate sambata nominalizarile aflate in selectia de 49 de filme, din care membrii Academiei Europene de Film vor alege nominalizarile pentru aceste premii considerate a fi echivalentul european al Oscarurilor. (S.S.E.)

EXPOZITIE STÜRMER. In foaierul Salii Mari a TNB are loc sambata, 4 noiembrie, primul eveniment al FNT 2006. La ora 12:00 suntem invitati la vernisajul expozitiei dedicate operei lui Helmut Stürmer. Expozitia se doreste a fi o reverenta adusa unui maestru al scenografiei romanesti, unui creator al spatiului teatral si al operei. Sunt expuse panouri cu schite si colaje de fotografii din spectacolele a caror scenografie a semnat-o pe scene din Romania, Germania, Franta, Elvetia, Anglia etc. (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte