x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

28 Oct 2006   •   00:00
LEVY IN ROMANIA. Autorul francez Marc Levy va veni saptamana viitoare in Romania pentru lansarea volumului "Unde esti", ultimul sau roman de dragoste. Vizita sa va incepe la 2 si se va incheia la 5 noiembrie, timp in care sunt programate intalniri cu cititorii la Libraria Humanitas Kretzulescu (vineri, ora 18:00) si Carturesti (sambata, ora 17:00). (S.S.E.)

TARG CU REDUCERI. Carti si muzica la preturi reduse. Pana duminica, 29 octombrie 2006, ora 20:00, Targul Kilipirim de la Sala Dalles ofera discounturi importante la produsele culturale. Pentru studenti si elevi, cartile de economie, informatica, medicina, psihologie, business si manualele au reduceri de pana la 60%, iar iubitorii de muzica si film vor avea ocazia sa-si imbogateasca colectiile la preturi de chilipir. Intrarea este libera. (S.S.E.)

SCANDAL SOUTH PARK. Creatorii celebrului serial de animatie "South Park" au starnit un scandal cu noul episod in care este ironizata moartea prezentatorului de televiziune australian Steve Irwin, "Vanatorul de crocodili". In episodul intitulat "Hell on Earth 2006" ("Iadul pe Pamant 2006"), Irwin se afla la o petrecere de vedete organizata de Satana cu ocazia sarbatorii de Halloween. Printre spectatori se mai remarca printesa Diana si Hitler. Celebrul australian este prezentat cu o pisica de mare iesind din pieptul sau.

PROTEST. Astazi, de la ora 17:30, in Piata Constitutiei are loc un concert de protest impotriva unui proiect de lege care ar putea interzice anumite concerte rock pe motiv ca ar putea reprezenta defaimare sau ofensa publica adusa simbolurilor religioase. Daca Art. 13 din Proiectul de lege privind libertatea religioasa si regimul cultelor in forma sa actuala "trece" si de Parlament, libertatea de exprimare si libertatea de constiinta vor fi grav limitate. In consecinta, pe langa concertele rock, anumite carti, filme, spectacole tv sau piese de teatru vor putea fi interzise sau cenzurate in Romania. De aceea toti cei care iubesc libertatea sunt asteptati in Piata Constitutiei unde pot semna o scrisoare deschisa adresata Camerei Deputasilor si Presedintelui Romaniei pentru a fi respins acest articol de lege antidemocratic. (A.R.)

×
Subiecte în articol: arte