x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info Cultură/Mass-Media

Info Cultură/Mass-Media

de Jurnalul National    |    27 Aug 2007   •   00:00
Info Cultură/Mass-Media

Tenorul italian Luciano Pavarotti, operat in iulie 2006 de o tumoare pancreatică, a părăsit sămbătă spitalul din Modena, unde a fost internat in urmă cu două săptămăni din cauza unei "stări febrile".

PAVAROTTI, EXTERNAT. Tenorul italian Luciano Pavarotti, operat in iulie 2006 de o tumoare pancreatică, a părăsit sămbătă spitalul din Modena, unde a fost internat in urmă cu două săptămăni din cauza unei "stări febrile". Deşi medicii şi-au dat acordul pentru externare in urmă cu o săptămănă, Pavarotti a ales să-şi prelungească şederea in spital cu căteva zile, pentru a efectua mai multe teste ce au legătură cu cancerul la pancreas de care suferă. Operaţia la pancreas suferită anul trecut la New York a intrerupt turneul de adio al lui Pavarotti, care incepuse cu doi ani in urmă şi pe care tenorul nu a mai fost capabil să-l incheie. (R.I.A.)

UITE BUSTUL, NU E BUSTUL. Bustul scriitorului Liviu Rebreanu nu va fi instalat pe Aleea Clasicilor din Chişinău de Ziua limbii, aşa cum preconiza primarul general al capitalei moldovene, Dorin Chirtoacă. Iniţial, Chirtoacă anunţase intr-o şedinţă de la Primărie că bustul scriitorului va fi instalat la 31 august, alături de alţi clasici ai literaturii romăne, chiar dacă Ministerul Culturii nu a permis acest lucru. "Am putea folosi şi aici procedura de legalizare a construcţiilor neautorizate", spunea el. Primarul a renunţat la această idee după ce a fost avertizat de forţele de ordine că prin această acţiune ar incălca legislaţia şi ar suporta consecinţe penale. (R.I.A.)

DOREL VIŞAN, DIN NOU SENATOR. Dorel Vişan s-a alăturat actorilor Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Gheorghe Visu, Florina Cercel şi Carmen Tănase in telenovela pe care MediaPro Pictures o produce pentru postul Acasă. Actorul a filmat deja căteva secvenţe, intr-un rol numit Senatorul, in telenovela "Inimă de ţigan". Dorel Vişan a declarat: "Este prima dată cănd intru intr-un astfel de proiect şi cănd joc intr-o telenovelă, iar motivaţiile sunt mai multe". Actorul este incăntat de rol, pentru că a mai umblat deja prin "biografia unor astfel de personaje", dar este impresionat şi de pleiada de actori care ii vor fi alături pe platourile de la Buftea. (Daniela Titire)

×
Subiecte în articol: arte