x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info media

Info media

01 Sep 2005   •   00:00
MUZEU PENTRU NEGRI. Gregory Mills a reusit sa obtina o sponsorizare de 25 de milioane de dolari pentru a deschide un muzeu dedicat cinematografiei negrilor. Spatiul cultural va colecta si va prezenta documentare si filme care au marcat istoria cinematografica a negrilor. "Operele" regizorale ale lui Oscar Micheaux, de exemplu, au fost distribuite, la vremea respectiva, doar in cinematografele de negri. Nu toate filmele au fost magnifice, dar, tinand cont de mentalitatea acelor vremuri, aceste productii sunt unice si irepetabile. In afara de rularea unor filme indraznete, muzeul va pune la dispozitie curiosilor si o arhiva de colectii, opere, documentare inedite. Muzeul ar putea fi amplasat chiar langa statuia lui Duke Ellington (New York), iar deschiderea oficiala este prevazuta pentru inceputul anului 2007.

CANAL DE DIVERTISMENT. Sky vrea sa lanseze un nou canal de divertisment. Postul mentionat a obtinut recent o licenta care-i permite sa lanseze un canal numit "Sky 3", refuzand in schimb sa detalieze proiectul. Planul de lansare a unui al treilea post a fost luat in discutie de cateva luni. Initial, obiectivul stabilit pentru acesta era de a prezenta reality show-uri, dar, recent, responsabilii au cazut de acord ca publicul-tinta sa-l constituie reprezentantele sexului frumos. Broadcast speculeaza ca lansarea va coincide cu rebranding-ul canalului Sky Mix, existent in prezent, acesta urmand sa fie numit "Sky 2" si dedicat in totalitate barbatilor.

CNBC EUROPE, SUB ARIPA "MAMEI". CNBC isi va asuma dreptul de proprietate a posturilor sale internationale, inclusiv CNBC Europe, care opereaza, in prezent, alaturi de Dow Jones, in "ograda" CNBC. Pana la sfarsitul anului, CNBC va detine intregul control asupra postului. Cu toate acestea, Dow Jones va continua sa fie partener editor. "Vom continua sa construim o putere globala a brand-ului, dar nu omitem nici oportunitatile aditionale. Potrivit sondajelor EMS, CNBC Europe este un canal care "creste" pe zi ce trece, fiind totodata cel mai urmarit post tv de afaceri din Europa", declara Pamela Thomas-Graham, presedinta CNBC. (Raluca Grintescu)

×
Subiecte în articol: arte cnbc