x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info Media

Info Media

31 Aug 2005   •   00:00
RADIO 1, IN AMERICA. BBC a lansat in premiera, in SUA, postul Radio 1, dupa ce a semnat un contract avantajos cu satelitul radio Sirius. Postul radio, care pana de curand era disponibil doar pe Internet, a fost lansat live pe canalul 97 Sirius. Cert este ca radioul va difuza cu cinci ore intarziere, pentru ca americanii sa fie la curent cu stirile si cu emisiunile de actualitate. "Jobul nostru este sa descoperim si sa sprijinim genurile noi de muzica britanica, mai ales ca America este cea mai mare piata muzicala", a declarat Chris Moyles (foto), gazda show-ului matinal R1.

SALARIILE ONLINE LE "BAT" PE CELE DIN MEDIA. Potrivit ultimului sondaj "Journalism and Mass Communication Graduates" realizat de Universitatea din Georgia, salariile angajatilor serviciilor online sunt mai mari decat ale persoanelor care lucreaza in televiziune, cablu tv, radio, ziare sau reviste. Din sondaj a reiesit ca salariul mediu anual in serviciile media online este de 32.000 de dolari, in timp ce salariul mediu in televiziune este de 23.494 de dolari, la cablul tv - 30.000 de dolari, la cotidiene - 26.000 de dolari, ziare saptamanale - 24.000 de dolari, la radio - 23.000 de dolari, iar la reviste este de 27.000 de dolari.

SERIAL PENTRU INCEPATORI. BBC World Service a lansat, in premiera, o soap opera online, "The Flatmates", cu o distributie multiculturala de tineri a caror activitate zilnica este redata colorat in peisajul Marii Britanii. In fiecare saptamana, vizitatorii site-ului pot citi ultimele noutati ale serialului, dar si sa-l urmareasca de cate ori au chef. Mai mult, vizitatorii vor putea adresa canalului BBC scrisori prin care sa ii marturiseasca ce aspecte gramaticale, de vocabular sau de pronuntare ar vrea sa stapaneasca mai bine. Producatorul serialului, Nuala O’Sullivan, a creat acest tip de serial interactiv pentru cei care vor sa invete limba engleza la nivel profesional. «The Flatmates» se adreseaza oamenilor care vor sa invete o limba engleza mai putin traditionala. Astfel, acestia pot sa interactioneze direct cu personajele, sa propuna noi teme si povesti prin vot online", mai spune Nuala. (Raluca Grintescu)

×
Subiecte în articol: arte dolari