x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Interes în jurul primei ediții a Concursului Internațional de Arte Plastice “România – Semne identitare”

Interes în jurul primei ediții a Concursului Internațional de Arte Plastice “România – Semne identitare”

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Noi 2021   •   11:21
Interes în jurul primei ediții a Concursului Internațional de Arte Plastice “România – Semne identitare”

Încurajați de tematica și de interesul din jurul primei ediții a Concursului Internațional de arte plastice “România – Semne identitare”, compania Boromir a hotărât îmbogățirea fondului de premiere al competiției excelenței artistice, dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României.

În organizarea Uniunii Artiștilor Plastici - filiala Vâlcea și a Asociației Pro Valores, întrecerea se desfășoară exclusiv on-line, iar participanții de la 6 la 18 ani, împărțiți pe 3 categorii de vârstă, vor putea trimite fotografiile lucrărilor (pictură, desen, tehnici mixte) și documentele necesare înscrierii în perioada până pe 15 noiembrie 2021, pe adresa: concursulromania@gmail.com.

Tema concursului este liberă, semnele identitare ale României putând fi: de la tradiții, locuri, oameni și creații emblematice, la culorile naționale, simboluri și figurile importante ale nației. Amănunte despre condițiile de participare la aceast concurs găsiți pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-romania-semne-identitare-inscrieri/

Vacanța forțată de perioada pandemică poate fi înfrumusețată prin artă, iaracest concurs dă un imbold evadării din monotonie prin intermediul creației.

 

Cele mai bune lucrări, alese de un juriul condus de pictorul Gheorge Dican -  vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, vor fi expuse timp de o lună în Galeria Cozia1 din Râmnicu Vâlcea, iar vernisajul și premierea participanților vor avea loc pe 1 decembrie, în cadrul unei suite de manifestări culturale, dedicată Zilei Naționale a României. De asemenea lucrările premiate vor intra în noua Galerie virtuală de pe www.asociatiaprovalores.ro și vor putea fi admirate de foarte mulți oameni, care la rândul lor se vor bucura de frumos. Valoarea premiilor cu care vor fi răsplătiți tinerii artiști se ridică la peste 10000 lei.

 

×