x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Interviu - Productii locale in loc de importuri

Interviu - Productii locale in loc de importuri

de Cristiana Stamatescu    |    26 Sep 2005   •   00:00
Interviu - Productii locale in loc de importuri

Florin Nicoara, director de programe la postul din Baneasa, ne-a povestit despre strategia de toamna a Antenei 1.

Grila de toamna a Antenei 1 a suferit modificari radicale. Florin Nicoara, Director of Programming la postul din Baneasa a acceptat sa stea de vorba despre noile emisiuni pe care pariaza si strategia de toamna a Antenei 1.

Jurnalul National: Ce are special noua grila a Antenei 1?
Florin Nicoara: Noua grila de toamna a Antenei 1 este cea mai completa atat comparativ cu anii anteriori, cat si fata de concurenta. Aceasta grila ofera productii locale si filme de pe piata internationala, show-uri locale de divertisment si productii romanesti de fictiune, emisiuni cu si despre oameni obisnuiti si emisiuni de umor, formate locale si internationale, comedie animata si comedie gen "live action"(cu actori "in carne si oase"), emisiuni in direct si inregistrate, sitcom-uri si seriale de actiune, telenovela locala si soap de import, jurnale de stiri si emisiuni eveniment.

Care este emisiunea (noua) pe care pariati... cu ochii inchisi?
Pariez, cu ochii deschisi insa, ca serialul de comedie animata "Animat Planet" va fi bine primit de public si presa, de asemenea sunt convins de faptul ca "Secretul Mariei" va demonstra cat de important este un scenariu bun in acest "meci" al serialelor romanesti care se va juca in aceasta toamna pe piata tv din Romania.

Exista o formula (matematica) a unei grile de succes?
Nu exista o formula matematica a unei grile de succes. Daca ar fi existat, sau daca softurile de programare ar fi putut sa substituie factorul uman, atunci cu siguranta ar fi fost folosita ca solutie in America, Anglia, Spania, Franta sau Japonia, ca sa numesc doar cateva dintre cele mai evoluate si competitive piete tv. Tine de inspiratie, resurse, noroc, viziune, adaptabilitate la contextul social-economic, experiente (pozitive si negative).

Antena 1 este identificata mai mult ca un post ce ofera divertisment de calitate. Ce ne puteti spune despre filmele din aceasta toamna care vor fi difuzate de Antena 1?
Filmele ce vor fi difuzate in grila de toamna se inscriu in mai multe categorii: blockbustere cum ar fi The Mummy, Die Another Day, Black Hawk Down, Snatch, The Negociator,The Insider, Daylight, A Knight’s Tale, Shanghai Noon; comedii - The Nutty Professor, The Animal, Just Visiting, Evolution, Ace Ventura, Spy Kids 2, The Ten Whole Yards; filme de actiune cu protagonistii cei mai indragiti: Jackie Chan, Jean Claude van Damme, Dolph Lundgren, Val Kilmer, John Travolta, Harrison Ford, Jet Li, Steven Seagal, Brad Pitt.

Care este strategia de toamna a Antenei 1?
Strategia de toamna si pe termen mediu si lung ia in considerare cresterea ponderii productiilor locale in grila, atat a divertismentului, a show-urilor de umor si game show-urilor, cat si a productiei de seriale si miniserii romanesti.

Vivere a fost un serial intens promovat. Acum, inainte de Observatorul de la ora 19:00, se difuzeaza "9595 te invata ce sa faci". Care este politica de acces prime-time a postului Antena 1?
Emisiunea "9595" a fost lansata inca din toamna 2004 si ramane principalul nostru reper al zonei de acces prime time. Pe durata vacantei de vara vom testa si alte formate care, daca se vor dovedi promitatoare, vor intra in intervalul dintre Observatorul de la ora 16:00 si "9595" pentru intarirea acelui slot orar.Vivere a fost o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor.

Cand revine in grila Divertis? Dar Geniali?
Divertis va intra in grila la inceputul lunii octombrie, cel mai probabil pe 9.10.2005. Primul episod din Geniali se va difuza tot in octombrie.

Ce inseamna pentru Antena 1 noua telenovela marca Lazarov?
Telenovela coprodusa cu Lazarov reprezinta cea mai ampla productie in care s-a implicat Antena 1, este un efort investitional si uman care reprezinta in acelasi timp si un training foarte util.

De ce s-a renuntat la transmisiunile sportive de fotbal?
Din motive de eficienta economica s-a renuntat la transmiterea meciurilor din Divizia A. Nu inseamna insa ca Antena 1 nu va achizitiona alte programe sportive.

Se va renunta la emisiunea lui Ovidiu Ioanitoaia, asa cum se aude?
Cel putin pana la sfarsitul acestui an Recursul etapei ramane in grila in actualul format. Pentru anul viitor ne dorim o emisiune de dezbatere a temelor din fotbal in special si din sport in general care sa includa si elemente de divertisment pentru a putea fi programata la o ora mai accesibila.

Care este secretul longevitatii unor emisiuni ca "Din dragoste", "Duminica in familie...?"
Permanenta reinventare, faptul ca ambele emisiuni reusesc sa gaseasca subiecte noi si interesante in mod constant, au devenit o destinatie sigura pentru telespectatori, acestia pot fi siguri ca nu vor fi dezamagiti niciodata.

STRATEGIE
"Strategia de toamna ia in considerare cresterea ponderii productiilor locale in grila, atat a divertismentului cat si a show-urilor de umor si game show-urilor"

TELENOVELA
"Telenovela coprodusa cu Lazarov reprezinta cea mai ampla productie in care s-a implicat Antena 1, este un mare efort investitional si uman" - Florin Nicoara, director of Programming
×
Subiecte în articol: arte locale antena emisiuni grila