Film, muzică, arte vizuale, workshop: prin proiectul "Italia Underground", Institutul Italian îşi propune să dezvăluie publicului român o Italie mai puţin cunoscută, protagonişti inediţi ai culturii italiene, o privire asupra Italiei actuale.
Film, muzică, arte vizuale, workshop: prin proiectul "Italia Underground", Institutul Italian îşi propune să dezvăluie publicului român o Italie mai puţin cunoscută, protagonişti inediţi ai culturii italiene, o privire asupra Italiei actuale.
O dată cu această nouă abordare, Institutul Italian de Cultură din Bucureşti a introdus în programul cultural al acestei primăveri manifestări culturale ce se adresează în special tinerilor, îmbinînd limbajele culturale de avangardă cu o calitate deosebită, din dorinţa de a promova talentul şi experimentările artistice ale noilor generaţii.
ARTA DESENELOR. Proiectul "Italia Underground" se desfăşoară în perioada aprilie-iunie şi include, în cadrul deja tradiţionalului "film de miercuri", două serii de filme dedicate în luna aprilie unui gen mai puţin cunoscut al cinematografiei italiene – filmul fantastic şi horror –, iar în luna mai regizorului Sergio Leone şi filmului western; expoziţia de benzi desenate intitulată "Patru cărţi, patru autori: povestirea în benzi desenate" care aduce în faţa publicului pasionat de acest gen de artă patru dintre cei mai apreciaţi desenatori italieni ai momentului: Pasquale Todisco, Gianluca Costantini, Alessandro Baronciani şi Marino Neri. De altfel, primii doi vor dezvălui din tainele benzilor desenate studenţilor de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti în zilele de 12 şi 13 mai.
MUZICHIE. La 17 aprilie, Muzeul Ţăranului Român găzduieşte concertul tinerilor KiddyCar & Christian Rainer. Muzica jazz italiană este şi ea extrem de bine reprezentată în perioada care urmează: Institutul Italian a invitat trei trupe care vor concerta în cadrul celei de-a 15-a ediţii a Festivalului internaţional de muzică EUROPAfest (7-13 mai 2008) – Roberto Magris Quartet, Marco Castelli Quartet şi Davide Pannozzo Band. Apoi, la 16 mai, italienii vă invită tot la Clubul Ţăranului la o călătorie printre sunetele tradiţiilor din regiunea Puglia în "Lumea pe dos", un concert de muzică etnică propus de trupa Radicanto în cadrul amplului proiect PUZZLE (derulat de România în cadrul Anului European al Dialogului Intercultural). Încheie seria o expoziţie de pictură, de data aceasta a tinerilor artişti români care anul acesta îşi susţin examenul de licenţă la Universitatea de Arte din Bucureşti.
Citește pe Antena3.ro