x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Jazz in the City

Jazz in the City

12 Noi 2010   •   00:00

În această seară, de la ora 20:00, Damian Drăghici vă aşteaptă la Sala Palatului cu Jazz in the City. După nouă luni petrecute în New York, Damian a venit în Capitală cu un look nou, un proiect nou şi cu un in­stru­ment nou: naiul electric. Aşa cum a promis, artistul s-a întors în Ro­mânia pentru a promova noul său album în care introduce sunetul naiului în jazz.

"Am studiat 10-12 ore pe zi pentru a ieşi un sunet perfect, fără scurtători, pentru ca melodia să fie cât mai fidelă. Până acum am înregistrat 14-15 piese. În final vor fi aproximativ 30. Am foar­te mulţi invitaţi, foarte mulţi muzicieni de jazz. Albumul va fi, de altfel, un omagiu adus artiştilor de jazz. Vă invit să veniţi mâine (n.r. - în această seară) pentru a-l asculta", a declarat Drăghici în conferinţa de presă organizată cu prilejul concertului.

La eveniment a fost prezent şi unul dintre invitaţii show-ului din această seară - clarinetistul Eddie Daniels. Acesta a dezvăluit că este pe jumătate român, mama şi bunica sa fiind din România. "Când aud vorbindu-se româneşte mă simt mai aproape de mama. Eu nu vorbesc româna, dar sunetul cuvintelor din limba română mă face să mă simt bine. Îmi place cum sună cuvintele în limba română", a mărturisit Daniels. (A.V.)

×