x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Jethro Tull, live in Piaţa Mare

Jethro Tull, live in Piaţa Mare

de Alex Revenco    |    27 Iul 2007   •   00:00
Jethro Tull, live in Piaţa Mare

Unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului, concertul Jethro Tull de la sfărşitul lunii august va avea loc in cadrul programului Sibiu, Capitală Culturală Europeană 2007.

Unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului, concertul Jethro Tull de la sfărşitul lunii august va avea loc in cadrul programului Sibiu, Capitală Culturală Europeană 2007. Una dintre cele mai respectate formaţii din Marea Britanie, Jethro Tull, s-a infiinţat in 1968 avănd pănă astăzi o activitate continuă, pe scenă şi in studiourile de inregistrări. Ian Anderson & Co au la activ 30 de albume care s-au văndut in peste 60 de milioane de exemplare şi au susţinut peste 2.500 de concerte, cu o frecvenţă de aproximativ 100 de concerte in fiecare an.

IAN & MARTIN. In cei aproape 40 de ani de activitate, componenţa grupului a suferit numeroase modificări, dar "nucleul de bază" a rămas neschimat: Ian Anderson (compozitor, vocal, flaut) şi Martin Barre (chitară lead).

Jethro Tull a inceput să cănte rhythm and blues, apoi şi-a creat un sound propriu, in mare parte datorită liderului Ian Anderson, cel care a introdus flautul in rock şi a perseverat in a-l integra in conceptul muzical inovator al formaţiei. După un fulminant disc de debut ("This Was" - 1968) a urmat "Aqualung" (1971) care i-a propulsat pe britanici in prim-planul scenei prog rock internaţionale. In prima jumătate a acestui an Jethro Tull a fost in studiourile de inregistrări, lucrănd la un nou album, după care urmează din august pănă in decembrie un nou turneu in Europa, Israel, America de Sud, SUA şi Canada. Inainte de concertul de la Sibiu, Jethro Tull căntă in Elveţia (9 august), Franţa (12), Polonia (15), Israel (23, 24 şi 25 august), următoarele concerte fiind in Bulgaria (1 septembrie), Finlanda, Danemarca ş.a.m.d.

×
Subiecte în articol: culture club jethro jethro tull tull