x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale „Jurnal de introspecţie V”, expoziţie inedită găzduită de Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

„Jurnal de introspecţie V”, expoziţie inedită găzduită de Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Ian 2021   •   14:51
„Jurnal de introspecţie V”, expoziţie inedită găzduită de Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) invită bucureştenii iubitori de artă să viziteze expoziția de pictură „Jurnal de introspecţie V” a artistelor Mirela Trăistaru şi Dorothea Fleiss. Deschiderea expoziției va avea loc luni, 25 ianuarie, începând cu ora 16:00, la Artoteca BMB, Șos. Mihai Bravu 4.

Mirela Trăistaru este pictor, designer vestimentar, grafician, scenograf, curator, specialist în body-painting şi lucrări monumentale. În prezent are peste 60 de expoziţii personale şi peste 130 de grup, 21 de piese de teatru la care a semnat costumele sau decorul. A participat la bienalele de artă din Lyon, Beijing şi Cairo. De asemenea, are o bogată activitate cinematografică, teatrală şi de televiziune.

Dorothea Fleiss este un artist vizual, cu o bogată experienţă. Lucrările sale au fost expuse în galeriile din întreaga lume, având peste 60 de expoziții personale și peste 200 de expoziții de grup în Europa, Australia, Asia, SUA, America de Sud, Canada și Africa. A obținut doctoratul la Universitatea Națională de Arte București.

Proiectul „Jurnal de introspecție V” este un demers artistic care cuprinde compoziții de pictură, performance și video. Seria „Jurnal de introspecție” a fost inițiată în anul 2014.

Expoziţia, curatoriată de reputatul critic de artă Radu George Serafim și de Carmen Olteanu, pic

tor și doctor în arte plastice, poate fi vizitată în perioada 25 ianuarie – 19 februarie, gratuit, la Artoteca BMB. Ca de fiecare dată, evenimentul se va desfășura în condiții de deplină siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

×