x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Jurnal de om destept

Jurnal de om destept

de Luiza Moldovan    |    19 Ian 2006   •   00:00
C(RAMPE)
Indeobste. Astazi am vazut din nou ce inseamna sa fii inteligent. Sa fii inteligent e atunci cand iti dai seama ca esti prost si nu spui nimanui. Inteligenta e ca diabetul: nu-ti dai seama c-o ai decat cand e prea tarziu. De obicei, o manifestare pe viu a inteligentei se produce in spatiul pe care mie-mi place sa-l numesc public (spun "de obicei", retineti!). Ador manifestarile inteligentei, in orice maniera s-ar produce ele. Cu toate astea, o conditie tot am: as dori ca aceste manifestari sa fie cat mai publice cu putinta. Nu de alta, dar vreau si eu sa vad pana unde. Pana unde ce?
Pe baza zilnica. Stiti bancul cu Bula, asa ca nu vi-l mai spun.
O data pe luna. Suicidul e cea mai frumoasa forma de protest a omului destept. Pentru ca omul destept n-are nevoie sa i se spuna ce trebuie sa faca. Stie si singur, nu-l mai baraiti la cap! In plus, sinucigandu-se, omul destept mai furnizeaza o informatie despre el insusi si despre complexul lui spatiu interior. Din gestul lui de automortificare, desteptul ne mai spune ca e si foarte exclusivist. N-avem noi fata de el...

Aseara. Cu durere-n suflet aflu de la cosmeticiana mea ca toate fetitele trecute de douas’cinci de ani trebuie sa-si faca un tratament facial cel putin o data pe luna. Plecand de aici, construiesc mai departe un intreg sistem axiologic, care ma reprezinta intru totul despre ce inseamna sa fii batran. Sa fii batran inseamna, bineinteles, sa-ti faci un tratament facial o data pe luna. Mi-ar fi placut o data pe Marte (ha, ce gluma buna!).
Din cand in cand, si anume joia. Semeseuri dubioase imi innegureaza viata. Doresc sa-l impusc pe cretinul care-mi declara iubire vesnica facand greseli de ortografie. Iubirea e conditionata absolutamente de ortografie. N-as putea sa iubesc un analfabet, nici chiar daca mi-ar salva viata. Cel mult i-as da o bere. In plus, iubirea n-ar fi nimic daca n-ar fi scrisa in stele. Dar daca in stele iubirea e scrisa cu greseli de ortografie? Exclus! Dumnezeu, pot sa pun pariu, stie gramatica!

Miercuri. Am facut o pasiune pentru Bebe Mihaescu (B1). Acum ii descopar inteligenta evidenta si aplecarea catre subtilitati. E un tip complicat, si asta-mi place foarte mult. Uite, de pilda, ce o-ntreaba pe o stilista: daca blugii au vreo legatura cu sentimentul de iubire. Pero claro che si, mi amor! Cu singura conditie ca intr-unul din buzunare sa ai pus deoparte un prezervativ pentru cazurile de urgenta in care urinezi total pe tine si n-ai unde.
Totalmente, sambata ma gandesc ca. O fosta colega de facultate are emisiune economica. Imi place s-o privesc cu televizorul pe "mute", deoarece e foarte draguta.
Des. Cand sunteam eu mica, ma gandeam ca nu vreau sa mor, pentru ca voiam sa vad ce se mai intampla pe lume. De cand s-au inventat telefoanele cu camera video, stau mult mai relaxata.

×
Subiecte în articol: arte