x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La Bucuresti - Zilele filmului finlandez

La Bucuresti - Zilele filmului finlandez

de Raluca Grintescu    |    12 Oct 2005   •   00:00
La Bucuresti - Zilele filmului finlandez

In perioada 17-20 octombrie, Ambasada Finlandei la Bucuresti si Centrul Cultural Sindan organizeaza la Cinema Studio cea de-a IX-a editie a Zilelor Filmului Finlandez, sub tema "Muzica si filmul finlandez".
In fiecare seara, de la ora 19:00, iubitorii de film vor putea viziona documentare interesante.

PROGRAM. Luni, 17 octombrie, filmul "Sibelius" (2003), regizat de Timo Koivusalo, aduce in prim-plan viata marelui compozitor finlandez de talie internationala Jean Sibelius. Marti, 18 octombrie, fanii trupei Nightwish au ocazia sa cunoasca personalitatea fiecaruia dintre cei cinci membri, o calatorie plina de aventuri, suisuri si coborasuri, momente hilare, dar si de singuratate din existenta trupei finlandeze in "Sfarsitul inocentei" (2003, regizat de Timo Halo). Miercuri, 19 octombrie, filmul "Cleaning up!" (2002). Cu ajutorul camerei de luat vederi, regizorul Rostislav Aalto a surprins viata formatiei rock "Cleaning Women" pe scena, in culise, dar si in turnee.

FINAL. Ultima zi aduce pe ecran "Screaming Men" (2003), un film regizat de Mika Ronkainen, care prezinta corul finlandez "Mieskuroro Huutajat", format din 30 de barbati, imbracati in costume negre si camasi albe, purtand cravate din cauciuc, un cor unic, al carui repertoriu se bazeaza pe strigate si tipete.

×
Subiecte în articol: arte