x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La MŢR, "Nordic FilmFest"

La MŢR, "Nordic FilmFest"

22 Feb 2011   •   19:14

Asociaţia Culturală "Macondo" şi "Clorofilm" organizează la Noul Ci­­nematograf al Regizorului Ro­mân (Muzeul Ţăranului), în perioada 24-27 februarie, "Nordic FilmFest", care reprezintă o selecţie de pro­ducţii recente considerate re­mar­cabile, din ţările Europei de Nord. Selecţia cuprinde filme de ani­maţie pentru copii, filme mul­ti­pre­­miate la festivalurile in­ter­na­ţionale şi trei premiere absolute: "Nimic personal / Nothing perso­nal" de Urszula Antoniak, "The House Of Branching Love / Iubiri în­crucişate" de Mika Kaurismäki şi "Let the Right One In / Legături de sânge" de Tomas Alfredson.

Selecţia indică direcţiile cinema­tografice pe care merg cei mai apreciaţi cineaşti din Europa de Nord. Filmele prezintă subiecte variate, de la poveşti emoţionante despre sin­gurătate, gelozie, divorţ la po­veştile pentru copii, în care publicul re­găseşte plăcerea de a se aventura în lumea plină de peripeţii a in­sec­telor şi plantelor. De asemenea, sunt filme despre puterea de a o lua de la capăt şi despre prietenii neaştepta­te. Deschiderea oficială va avea loc joi, 24 februarie, la ora 18:30, cu filmul în premieră "Nimic personal" de Urszula Antoniak, care a obţinut în 2009, la Festivalul Internaţional de la Locarno, şase premii. A doua zi a festivalului este dedicată "portretului" Mika Kaurismäki. Vor fi proiectate, între altele, două docu­mentare născute din pasiunea regizorului pentru Brazilia, pentru jazz, flamenco şi tango: "În ritm brazi­lian" şi "Muzica magică".

Festivalul va continua cu filme dedicate celor mici şi cu producţii elogiate la festivalurile interna­ţio­nale, închiderea oficială având loc duminică, 27 februarie, ora 20:30, cu  "Legături de sânge" de Tomas Alfredson. Toate filmele sunt pre­zentate în versiune originală, cu subtitrare în limba română.

×