x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale LA SIGHIŞOARA - Invazia nasurilor roşii

LA SIGHIŞOARA - Invazia nasurilor roşii

de Raluca Cret    |    27 Sep 2008   •   00:00
LA SIGHIŞOARA - Invazia nasurilor roşii

Aseară a început prima ediţie a întâlnirii europene a clovnilor. Piesa de rezistenţă a fost parada păpuşilor-gigant.



Aseară a început prima ediţie a întâlnirii europene a clovnilor. Piesa de rezistenţă a fost parada păpuşilor-gigant.

34 de păpuşi-gigant au avut onoarea de a deschide prima ediţie a Festivalului Clovnilor din Sighişoara. Sute de spectatori au venit la Casa de Cultură “Mihai Eminescu” pentru a asista la un eveniment unic în oraş. Festivalul a pornit de la o idee a lui Eduard Bănărescu, clovn la rândul său, care a primit sprijin de la Consiliul Local şi de la Ministerul Culturii şi Cultelor şi a pus la cale o săptămână de cultură în Cetatea Medievală. Seara a continuat cu un regal teatral oferit de Teatrul Dramatic “Toma Caragiu” din Ploieşti. “Momâia” de Anton Pavlovici Cehov i-a oferit şansa lui Nicolae Urs să demonstreze “contopirea mirării cu uluirea şi a nervului cu detaşarea”.

Astăzi pe scena Casei de Cultură vor urca Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu, într-o adaptare liberă după o piesă a lui William Sakespeare şi Marc Dore. “Mă tot duc” îşi propune să le ofere spectatorilor într-o oră şi un sfert “2 români, 1 canadian, 250 g de emoţie, 300 g comedie, un vârf de cuţit de tristeţe, 2 nasuri roşii... adăugaţi după gust franceza, italiana, româna... amestecaţi totul cu delicateţe, pudraţi cu magie şi... oferiţi publicului. Temperatura... inimii.”

La 28 septembrie va urma “Buno”, cu Buno Robert din Fanţa, fondatorul Companiei “Aruspice Circus”, iar la 29 septembrie, pe scenă va evolua compania “Le voyageur debout”, tot din Franţa, cu “Impromptu”.

×
Subiecte în articol: arte