x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lansarea proiectului „Grădina Comunitară de la Muzeul Hărților”

Lansarea proiectului „Grădina Comunitară de la Muzeul Hărților”

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Sep 2024   •   18:00
Lansarea proiectului  „Grădina Comunitară de la Muzeul Hărților”

Dată:  Duminică 29 septembrie 2024,  între orele 12:00 - 14:00, Desfăşurare: La sediul Muzeului Hărților, Strada Londra nr. 39, sector 1, București Acces: Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Pentru ÎNSCRIERI vă rugăm trimiteţi un e-mail la clubclorofila@protonmail.com

Muzeul Hărților alături de Club Clorofila anunță începerea proiectului „Grădina Comunitară de la Muzeul Hărților” care se va desfășura în perioada septembrie 2024 - martie 2025.

 

„Prin acest demers de revitalizare și activare a grădinii muzeului, ne propunem să aducem mica oază din centrul Bucureștiului mai aproape de comunitatea locală. Împreună cu specialiști în ecologie urbană și alături de comunitatea din jurul muzeului, vom transforma grădina de pe strada Londra 39 într-un ecosistem cu biodiversitate sporită care va oferi adăpost nu doar nouă, ci și numeroaselor specii de polenizatori, devenind un loc de contemplare, celebrare și reconectare cu natura”, spune Cătălina Bolozan, fondatoarea Club Clorofila.

 

Proiectul debutează duminică, 29 septembrie 2024, cu întâlnirea intitulată „Împreună în Grădină - Plimbare Ghidată şi Atelier”. Între orele 12:00 - 14:00, vă invităm la Muzeul Hărţilor pentru o plimbare ghidată, urmată de o discuție despre cum ne poate aduce împreună o grădină. Ne va însoți în această vizită Bogdan Mihalache, peisagist și membru fondator al grupului de inițiativă civică Spații Verzi Sănătoase; vom identifica speciile existente și vom povesti despre fiecare dintre ele. Apoi ne vom așeza pe primitoarea terasă a muzeului la o discuție despre grădini (și lipsa lor) și despre felurile în care acestea pot crea comunități.

 

Evenimentul este destinat publicului larg, dar încurajăm pe cei care locuiesc în apropierea muzeului și în zone precum Floreasca, Dorobanți, Piața Victoriei, Bd. Ștefan cel Mare sau Bd. Iancu de Hunedoara să participe la întâlnire, ca parte integrantă a comunității noastre locale.

 

Seria de activități va continua în perioada octombrie 2024 - martie 2025 cu ateliere de plantare și grădinărit, prânzuri comunitare și alte evenimente care explorează legătura dintre practicile ecologice și starea de bine în context urban.

 

Club Clorofila creează oportunități de reconectare cu natura pentru locuitorii orașelor prin artă contemporană, gastronomie și horticultură. Colaborăm cu artiști, grădinari și urbaniști pentru a explora și promova patrimoniul natural și urban, cultivând o comunitate conștientă de legătura vitală dintre natură și sănătatea noastră fizică și mentală. Scopul nostru este să creștem starea de bine și responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Muzeul Hărților din București este una dintre puținele instituții culturale de acest fel din lume. Prin grija pentru patrimoniu și interpretarea acestuia, muzeul își propune să devină o resursă valoroasă pentru comunitate, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții și angajarea creativă. De asemenea, Muzeul susține conștientizarea patrimoniului natural, integrând inițiative care explorează legătura dintre comunitate și mediu. Astfel, nu valorificăm doar hărțile ca instrumente culturale, ci contribuim și la formarea identității și conștiinței ecologice a comunității.

„Împreună în Grădină” este o serie de evenimente comunitare, parte din proiectul „Grădina Comunitară de la Muzeul Hărților” inițiat de Club Clorofila, care se desfășoară în perioada septembrie 2024 - martie 2025 la Muzeul Hărților din București.

 

×