x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Lav

de Luiza Moldovan    |    15 Feb 2007   •   00:00
C(RAMPE)
Am aflat de la televizor ca, citez exact, dragostea e cel mai important lucru, am incheiat ciudatul... pardonemoa... citatul si atunci am inteles ca, daca dragostea e un lucru, atunci tocanita de ciuperci e un sentiment, ba chiar m-as risca si mai mult anuntand, pe aceasta cale, ca e un sentiment major. Spun aceste lucruri cu ocazia zilei lui Valentin, care a venit, iata, din nou pe la noi, purtand in desaga o inima. Bineinteles. Cuplurile se bucura de ziua iubirii. In aer e dragostea, dupa cum spune. Si cantecul intitulat "lav iz in di ear", interpretat de. Sa-l ascultam. "Pe oriunde ma uit/ Dragostea e-n aer". Aaaaa, ce frumoooooos. Ca ma buseste si.

Si acum, sa inceapa cumparaturile, sa se inceapa cautarile, "ce i-ar placea", "ce nu i-ar placea", "o sa-i pregatesc iubitului meu o cina romantica" (da’ ce, tu nu mananci sau mananca numai el si tu te uiti?), "o sa-i fac si-o sa-i dreg iubitului meu", "ne casatorim pentru o zi" (dohhh), precum si multe alte fapte romantice, incarcate de iubire si... aaa... poezie.

Cred ca Valentin e singurul sfant care se celebreaza cu cardul, ca pe altii ii celebrezi frumos, in biserica, nu in magazin. Si-n orice caz, cum suntem noi, asa, mai ortodocsi, daca ne-ntrebi ce suntem, Valentin asta ne e la fel de strain ca orice alt sfant pe care indeobste nu dam doi bani in tot restul anului. Sa denumim asta "Paradoxul lui Valentin" si sa spunem in continuare ca Valentin e singurul sfant pe care dam, la propriu, chiar mai multi bani decat doi, ca proba de fond a iubirii. Ne intrebam extrem de curiosi ce spune Valentin din ceruri cand vede chestia asta. O fi de acord cu inimioarele astea din rafturile magazinelor? Si, de fapt, al cui protector e el de fapt, ca noi, pana una-alta, credem ca e protectorul vanzatorilor, nicidecum al iubirii (daca e sa admitem asa ceva ca protectoratul iubirii - o exprimare destul de nasoala, daca ne-ntrebati pe noi).

Dar destul cu lacrimile astea pe tema marketizarii lui Valentin. Au devenit la fel de traditionale ca ziua insasi. Nu ne ramane decat sa ne bucuram impreuna de ziua iubirii, sa-i acceptam denumirea ca pe ceva inevitabil, sa intram si noi in trend, sa dansam impreuna dansul iubirii (ahhh, da!), sa fim si noi la fel ca ceilalti si "sa le uram un sincer «La multi ani!» tuturor indragostitilor" si, neaparat, sa-i sfatuim sa nu care cumva sa uite de prezervativ cand se-apuca sa-si celebreze pe bune ziua, pentru ca ia uite ce de boli umbla libere prin lume, sa fim fericiti pentru toti cei ce se... aaa... iubesc, fie chiar si o ora-doua acolo, sa ne trimitem si noi semeseuri cu inimioare, ca oameni suntem (si indragostiti pe deasupra), si cand ne-o fi mai rau asa sa ne fie, hai noroc!

P.S.: Aflam ca unul dintre cele mai trendy moduri de sarbatorire a lui Valentin este sa te duci in discoteca sau club. Asta e foarte marfa, daca ne gandim ca in club e suficient de intuneric si o atmosfera suficient de sufocanta ca sa incurajeze declaratiile de dragoste de genul "vreau sa ti-o pun acum, aici", "innebunesc cand te vad cum dai din buric", cat si invitatii romantice de genul "as vrea sa fac flotari cu tine pe spatele meu". Incheiem aici scurta noastra interventie cu promisiunea ca vom reveni cu amanunte la una dintre... aaa... interventiile noastre viitoare. Ai lav iu, ai chis iu, ai mis iu.

×
Subiecte în articol: arte valentin