x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Liceenii au stâns bani pentru proiecte cultural-artistice

Liceenii au stâns bani pentru proiecte cultural-artistice

10 Mar 2011   •   16:58

Liceenii bucureşteni au anul acesta la dispoziţie suma de 27.500 de lei pentru a dezvolta în jur de 10 proiecte cu impact în comunitate, prin YouthBank Bucureşti: proiecte educaţionale, cultural-artistice, sociale sau ecologice. Administrat de un grup de 20 de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, YouthBank urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni şi orientate spre dezvoltarea comunităţii locale.

Suma de bani a fost strânsă prin solicitarea de sponsorizări, vânzarea de felicitări de Crăciun, precum şi organizarea unui eveniment de strângere de fonduri. Astfel, în luna ianuarie a avut loc  un concert de muzică clasică, "Partituri pe Şevalet”, în cadrul căruia au cântat pro-bono Corul de Copii Radio şi Alexandru Tomescu, împreună cu tineri artişti.
Fondul YouthBank reprezintă, de asemenea, o oportunitate şi pentru alţi liceeni din Bucureşti să îşi pună în practică proiectele, fiecare putând fi finanţat cu o sumă între 2.000 şi 3.000 lei. Ca noutate, anul acesta există un fond separat de 1000 de euro pentru proiectele de mediu.

Aplicaţiile pot fi trimise la adresa bucuresti@youthbankromania.ro până pe 18 martie 2011.
Înscrierea se face pe baza formularului tip care poate fi descărcat, împreună cu ghidul de finanţare al concursului, de pe site-ul www.bucuresti.youthbankromania.ro, secţiunea Fond YB.

×