x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Londra atentatelor, subiect de film

Londra atentatelor, subiect de film

de Cristina Ologeanu    |    03 Sep 2005   •   00:00
Londra atentatelor, subiect de film

In acest week-end, Antena 3 are programat un documentar senzational despre atentatele cu bomba din capitala Britanica. Filmul documentar "Londra sub atac" face parte din seria documentarelor BBC pe tema terorismului international contemporan.

In acest week-end, la Antena 3 se va difuza primul documentar despre recentele atentate cu bomba ce au avut loc la Londra. Acest material face parte din seria documentarelor BBC pe tema terorismului international contemporan.

Intitulat "Londra sub atac", filmul analizeaza atat circumstantele in care s-a produs atacul terorist londonez din aceasta vara, cat si implicatii ale acestuia asupra politicii internationale si a luptei mondiale impotriva terorismului. Toate semnalele si amenintarile transmise pana la acel moment de catre celulele de actiune pe care al-Qaeda a reusit sa le implanteze in Europa prevesteau un atac iminent asupra Londrei. Cu toate acestea, vigilenta autoritatilor si a serviciilor secrete britanice a fost zguduita in mod semnificativ de unul dintre cele mai crude atacuri de dupa 11 septembrie 2001.

MONITORIZARE. Documentarul, difuzat duminica, la ora 20:05, la Antena 3, explica dificultatile pe care serviciile de informatii le intampina in ultimul timp in activitatea de identificare si monitorizare permanenta a celor care conduc sau duc la indeplinire atacurile de tipul celui din Londra.

Pe masura ce organizatiile teroriste isi castiga noi adepti cu ajutorul unui sistem gigantic de propaganda, investigatorii sunt nevoiti sa-si diversifice permanent strategia. In ciuda unor modalitati aparent rudimentare de atac, activistii terorii actioneaza conform unor planuri deosebit de atent construite.

STRUCTURI TERORISTE
Documentarul analizeaza nu numai structurile teroriste, ci si starea de spirit a celor loviti de atacurile acestor structuri. Astfel, in cazul documentarului "Londra sub atac", este analizata starea de spirit a londonezilor in orele ce au urmat atacului. Realizate imediat dupa interventia echipelor de salvare, interviurile reconstituie scenele din metrou. Mai mult, echipa BBC insoteste doua dintre victime pe drumul catre casa si reuseste sa dezvaluie publicului atat trairile de moment ale acestora, cat si punctele lor de vedere asupra fenomenului in sine. Nu in ultimul rand, documentarul evalueaza reactiile diverselor comunitati religioase aflate in Londra.
×
Subiecte în articol: arte londra