x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Maeştrii dansului

Maeştrii dansului

de Delia Gomoescu    |    21 Apr 2011   •   10:39
Maeştrii dansului

162117-img-0090.jpgEleganţă, rafinament, emoţie, pasiune, împletite în mod natural cu disciplină şi multă muncă. Totul sub un singur nume: dansul sportiv. În week-end-ul trecut, de vineri până duminică, DanceMasters 2011 a adus la Bucureşti elita dansului mondial. Chiar şi în condiţiile în care a concurat cu o competiţie de prestigiu din Polonia, evenimentul de la Sala Polivalentă a reunit la start peste 1.000 de perechi din 23 de ţări, dintre care 27 de cupluri din Top 100 mondial.

Reprezentanţii României, Rareş Cojoc şi Katarzyna Kapral (locul 30 mondial), s-au clasat pe locul al treilea în cadrul secţiunii Standard a IDSF International Open. Concursul a fost câştigat de perechea lituaniană Donatas Vezelis/ Lina Chatkevichute (locul 11 mondial), urmată de cuplul italian Evgeni Moshenin/ Genny Favero. Şi la categoria tineret, dansatorii români au evoluat spectaculos: în finala de tineret IDSF Standard, toate cele şase perechi au fost din România. În schimb, IDSF International Open adulţi la secţiunea Latino a fost câş­ti­gat de perechea italiană Pavel Pa­se­chnik/Francesca Berardi (locul 11 mondial), la ca­pătul unei finale în care, din nefericire, ţara noastră nu a avut reprezentanţi. Ivan Patzaichin şi Andreea Răducan le-au înmânat premiile ce­lor care au urcat pe podium. În afară de com­pe­tiţia în sine, spectatorii au fost ţinuţi cu sufletul la gură de două show-uri de excepţie în cadrul Galelor de Seară. Sâmbătă, o pereche le­gendară a electrizat audienţa cu o incredibilă de­monstraţie pe ritmuri Latino. Campioni mondiali şi europeni, Alexei Silde şi Anna Firstova, au câştigat în 2010 toate concursurile la care au par­ticipat. Aflaţi pentru prima dată în România, cei doi s-au arătat uimiţi de căldura cu care au fost întâmpinaţi de publicul de la Polivalentă. Duminică, a fost rândul trupei de circ Budurusi să ridice sala în picioare.

Aflat la a 8-a ediţie, DanceMasters 2011 a fost şi de această dată rodul efortului depus  de cei trei organizatori: Bogdan Păun, Gigi Răducan (Phoenix) şi Virgil Grigore (Pas în Doi). De la an la an, evenimentul se află într-o continuă creştere, atât din punct de vedere valoric, cât şi ca număr de participanţi. În plus, dansul sportiv atrage din ce în ce mai mulţi adepţi din toate categoriile de vârstă (copii, tineret, adulţi, seniori). Au fost în sală dansatori de la 6 ani până la peste 45. Pentru iubitorii de dans care nu fost prezenţi la Polivalentă, dar şi pentru cei care vor să revadă, organizatorii vor pregăti un film cu cele mai atractive momente ale evenimentului, care va putea fi accesat pe site-ul competiţiei, www.dancemasters.ro.

×
Subiecte în articol: artă