x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale MCC - Sindicaliştii RADEF ameninţă cu noi proteste

MCC - Sindicaliştii RADEF ameninţă cu noi proteste

de Ramona Draghici    |    08 Sep 2008   •   00:00
MCC - Sindicaliştii RADEF ameninţă cu noi proteste

După cea de-a doua acţiune de pichetare a sediului Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC), care a avut loc săptămîna trecută, conflictul dintre Sindicatul Liber RADEF Româniafilm şi instituţia condusă de Adrian Iorgulescu a intrat, să spunem, în "stand by". Reprezentanţii MCC şi cei ai protestatarilor, printre care şi Federaţia Artiştilor Interpreţi din România (FAIR), Uniunea Sindicatelor din Instituţiile de Spectacole (USIS), Federaţia Sindicatelor din Bibliotecile din România (FSBR), Federaţia Naţională "Alfa Art" au decis prelungirea negocierilor, "întrezărindu-se" o soluţionare a problemelor tuturor celor care au ieşit în stradă.

ÎN AŞTEPTARE. În caz contrar, membrii Sindicatului Liber Româniafilm au anunţat că vor picheta, din nou, MCC. "Aşteptăm întrevederea cu domnul Demeter Andras, secretarul de stat, reprezentantul Ministerului Culturii şi Cultelor, pentru că bănuiesc că ministrul Iorgulescu nu va catadicsi să vină la discuţii. La ultima acţiune de pichetare a MCC ni s-a promis că se va negocia şi se vor rezolva cerinţele noastre. Dacă după 30 de zile nu se întîmplă nimic, vom picheta, din nou, ministerul. Cum am mai spus, problemele sînt foarte grave, nouă nu ni s-au negociat nici măcar contractele individuale de muncă", ne-a declarat Maria Bikfalvi, preşedintele Sindicatului Româniafilm. Sindicaliştii afirmă că "nu susţin decît instalarea unui climat normal de lucru la nivelul întregii Regii Româniafilm, prin respectarea întocmai a legalităţii. Sindicatul nu a constatat nici o aversiune a domnului Mihail Ţintea împotriva noastră şi, ca atare, sindicatul nostru şi-a retras plîngerea penală la adresa acestuia la scurt timp după depunerea sa", au precizat sindicaliştii.

LA TRIBUNAL. Mihail Ţintea ne-a declarat că demersurile sale la tribunal pentru punerea în aplicare a sentinţei judecătoreşti prin care "trebuia să fie repus" în funcţia de director general al Româniafilm continuă. "La data de 25 august a fost o solicitare de suspendare a executării sentinţei, în urma căreia ar fi trebuit să fiu repus în funcţia de director general al Româniafilm, iar actuala conducere a instituţiei a cerut o contestaţie în anulare, care va fi discutată de tribunal la data de 10 septembrie".

×
Subiecte în articol: arte