x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Michael Flatley, poveste de campion

Michael Flatley, poveste de campion

de Sebastian S. Eduard    |    27 Mai 2010   •   00:00
Michael Flatley, poveste de campion

Michael Flatley s-a născut, la 16 iulie 1958, în Detroit. Părinţii acestuia fiind irlandezi, au emigrat în SUA cu câţiva ani înainte de naşterea viitorului artist. Flatley a început să ia lecţii de dans la vârsta de 11 ani.

O întâmplare amuzantă ar fi aceea că, în prima zi, profesorul l-a trimis acasă, spunând că e prea mare deja şi nu are nici o şansă să ajungă profesionist! Bunica sa - Hannah - a fost prima care a crezut în talentul micuţului şi l-a încurajat să îşi urmeze visul până la capăt. După moartea acesteia, Michael a decis ca, de atunci înainte, să păstreze la fiecare show al lui un scaun liber, în primul rând al sălii de spectacol, în amintirea mult iubitei sale bunici.

Anii au trecut, iar Flatley deţine acum şi câteva recunoaşteri Guiness Book, pentru "Cele mai rapide picioare din lume" - 35 de paşi de step pe secundă. Lord of the Dance, trupa fondată de Flatley, vine la Bucureşti la 31 mai, pentru un spectacol care se anunţă a fi de poveste. Au fost anunţate două reprezentaţii: la ora 16:00 şi la ora 20:00! Reprezentaţia de la ora 20:00 fiind sold out, se mai găsesc bilete decât la cea de la ora 16:00.

×
Subiecte în articol: arte