x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Mihaela Drafta: expoziţie de pictură pe… haine!

Mihaela Drafta: expoziţie de pictură pe… haine!

de Diana Scarlat    |    20 Apr 2012   •   08:49
Mihaela Drafta: expoziţie de pictură pe… haine!

Un concept nou pentru Romania a fost prezentat aseara de designerul vestimentar Mihaela Drafta, in colaborare cu pictorii Bogdan Mihai Radu si Mihai Liviu.
Tablourile nu sunt "premeditate', se realizeaza "live', dupa inspiratia de moment, devenind apoi "ambulante'. Picturile din atelierul Concept Store Mihaela Drafta pleaca din expozitie unul cate unul, pentru ca panzele sunt de fapt tricouri, iar expozitia devine astfel una deschisa, fara limite, atat din punct de vedere spatial, cat si al libertatii creative.

"Am ajuns parte a acestui proiect dupa ce am fost prezentat Mihaelei impreuna cu Bogdan. Mi s-a parut interesant, interactiv. Am mai pictat tricouri, nu este prima oara, si imi place sa interactionez cu publicul in acelasi timp. E o diferenta foarte mare intre pictura clasica si acest concept. In primul rand, suportul de lucru e foarte diferit. E nonconformist. E un happening. E distractiv si interactiv. Nu e nimic planuit, ci se intampla chiar acum. Ideile trebuie sa vina foarte repede si spontan', spunea pictorul Mihai Liviu, inainte de "vernisaj'.

"Am pictat tricoul pe care-l port chiar acum, inainte de eveniment. Imi place ideea pentru ca stiu ca oamenii sunt deshisi la culoare, la nou, la contactul direct cu culoarea', a explicat pictorul Bogdan Mihai Radu.

Mihaela Drafta, cea care a avut ideea acestei colaborari, spune ca vrea sa dezvolte cat mai mult acest concept, pe langa show-room-ul pe care l-a inaugurat cu ocazia prezentarii de aseara. "E un concept foarte folosit in alte tari si ne-am gandit sa-l implementam. Noutatea este ca, pe langa zona de fashion, vrem sa aducem si zona de arta. In afara de faptul ca va fi un concept store care va functiona si ca magazin, vom face multe evenimente, ateliere de creatie de beauty si fashion. Incetcam sa imbinam mai multe concepte, iar sponsorii i-am ales din aceeasi perspectiva. Mihai si Bogdan sunt cei doi pictori care ne ajuta sa incepen aceasta munca de echipa. Am incercat sa venim la inceput cu o colectie de printuri si haine mai accesibile', spune Mihaela Drafta, desemnata cel mai bun designer al anului trecut, in cadrul galei "Femei de succes 2011'.

La eveniment au fost prezente personalitati din toate domeniile, care vad in arta vestimentara o oportunitate de a "scoate in lume' si celelalte arte. "Muzica si arta vestimentara au foarte multe in comun. Sunt artisti care nu acorda atentie acestui aspect, dar altii sunt preocupati de felul in care se imbraca, nu doar pe scena, ci si atunci cand ies in public. Este vorba despre o stare de spirit pentru mine. Conceptul prezentat de Mihaela Drafta e foarte interesant. Asa se face la "casele mari' si ma bucur sa vad acelasi lucru in Romania', a explicat Ovidiu Lipan "Tandarica', prezent la "vernisaj'.

Un moment interesant al "vernisajului' de la Concept Store a fost acela in care burlacul razvratit al Antenei 1, Vladimir Draghia, care a rugat-o pe Mihaela Drafta sa-i picteze chiar bluza de pe el, pentru ca urma sa plece in club si voia sa se laude cu o creatie unicat, cu amprenta creativa a Mihaelei Drafta.

×