x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Modă regală stil Puric, la Operetă

Modă regală stil Puric, la Operetă

de Maria Sârbu    |    12 Mai 2010   •   00:00

Cuprins de "fiorul înălţător al calităţii", artistul Dan Puric a creat la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" un spectacol intitulat "Royal
Fashion", jucat în premieră luni, de Ziua Regalităţii. "Am ales să prezentăm Moda regală, căci pe cealaltă am exersat-o şi nu ni se potriveşte", spunea Puric înainte de începerea spectacolului - o combinaţie între teatrul nonverbal şi balet, pe acordurile muzicii clasice.

Distribuţia cuprinde interpreţi ai Companiei "Passe Partout" şi artişti ai Operetei. Creaţia este gândită ca o pledoarie "pentru redescoperirea istoriei (...), o pledoarie pentru Frumos şi Măreţie". Astfel, în ritmurile bunului-simţ şi ale calităţii artistice, beneficiezi, ca spectator, de o reprezentaţie încântătoare. La "Moda regală" au contribuit, alături de Dan Puric (scenariu şi regia), şi Traian Vlaş (coregrafia), Doina Levintza (costumele), Corina Grămoşteanu (decorul). Doamne, cât de frumos defilează pe poante balerinele, prezentând o colecţie de rochii caracteristice monarhiei. Un pont pentru creatorii de modă.

×
Subiecte în articol: arte spectacol dan puric