x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Mulholland Falls, filmul de colecţie

Mulholland Falls, filmul de colecţie

de Jurnalul National    |    29 Aug 2007   •   00:00
Mulholland Falls, filmul de colecţie

După succesele cu "Pianistul", "Dansănd cu lupii" sau "Chicago" iată că un nou film se pregăteşte să intre in colecţia ta particulară: "Mulholland Falls"

După succesele cu "Pianistul", "Dansănd cu lupii" sau "Chicago" iată că un nou film se pregăteşte să intre in colecţia ta particulară: "Mulholland Falls".

Măine, Jurnalul Naţional va fi insoţit de un DVD de excepţie, un film de 107 minute: "Mulholland Falls". Iniţiativa de a scoate filme "de colecţie" continuă după succesele din săptămănile trecute cu producţii ca "Pianistul", "Dansănd cu lupii" sau "Chicago".

Realizat in 1996 de către Lee Tamahori (cel care a mai făcut, printre altele, in 2002, Jams Bond-ul "Die Another Day", cu Pierce Brosnan şi Halle Berry) filmul se bucură de o distribuţie de zile mari: Nick Nolte, Melanie Griffith, Chazz Palminteri, Michael Madsen, Daniel Baldwin, Jennifer Connely, John Malkovich.

SUBIECT. "Mulholland Falls" este un policier in genul "L.A. Confidential". 1940... Nu e America, e Los Angeles... Puterea dragostei vs dragostea pentru putere! Cei patru membri Hat Squad, o echipă specială a poliţiei din L.A. cu o reputaţie pătată, sunt poliţişti care nu ezită cănd e cazul să incalce legea, daca e in favoarea intereselor lor. Cănd o femeie este ucisă, cercetările scot la iveală dovezi ce implică oameni importanţi. Deoarece unul dintre aceştia este un important general al armatei americane, şeful Comisiei pentru Energie Atomică, şi celălalt este şeful, căsătorit, al echipei speciale, cazul se complică. In incercarea de a muşamaliza totul, cei de la F.B.I. incurcă şi mai rău iţele.

Extrem de bine făcut, filmul are şi pasaje de violenţă fizică şi verbală sau scene de nuditate medie. De aceea in unele ţări, in cinematografe, el fost interzis vizionării persoanelor sub 16 ani (Argentina, Germania) sau chiar 18 ani (Spania, Marea Britanie). Pentru Romănia, ratingul este de 14 ani.

DISTRIBUŢIE. Rolul principal in film este jucat de Nick Nolte, actor american extrem de prolific (peste 70 de producţii), care trece cu uşurinţă de la comedie la dramă şi care a fost de două ori nominalizat la Oscar. "Hotel Rwanda", "La hotarul dintre viaţă şi moarte" (alături de George Clooney şi John Cusack), "Jefferson la Paris", "Ador incurcăturile" (cu Julia Roberts), seria "48 de ore" (cu Eddie Murphy) sau serialul tv "Om bogat, om sărac". Ce se mai poate spune despre protagonistul acestui film? Că a fost insurat de trei ori (acum, la 66 de ani e din nou "liber"), că a fost in cărţi pentru a lua rolul lui Han Solo din "Războiul Stelelor" (căştigat pănă la urmă de Harrison Ford), că in 92 a fost declarat de revista People drept "cel mai sexy bărbat in viaţă" şi că la un moment dat a fost arestat pentru că vindea cărţi de credit false.

×
Subiecte în articol: arte mulholland falls