x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Muzeul pe care îl vizitezi gol pușcă se află la Paris

Muzeul pe care îl vizitezi gol pușcă se află la Paris

13 Noi 2022   •   06:45
Muzeul pe care îl vizitezi gol pușcă se află la Paris
Sursa foto: Hepta

V-ați întrebat vreodată, stând în fața unei opere de artă,  „ar fi mult mai bine dacă aș fi nud?”. Poate ca da, poate că nu. Cu siguranță însă, organizatorii ineditelor expoziții au luat în calcul și răspunsurile afirmative.

În imagini îi puteți observa pe vizitatorii goi ai unei expoziții hiperrealiste la Muzeul Maillol din Paris, admirând  sculpturi realizate de aproximativ treizeci de artiști aparținând mișcării hiperrealiste contemporane.

“Să te bucuri de artă la limită a fost rareori atât de literal. La Paris, în sălile pe care muzeul Maillol le-a consacrat expozițiilor sale temporare, siluete îmbrăcate ca Eva și Adam se plimbă printre sculpturi umane și ele prezentate în cea mai simplă formă. La Maillol, ca și în celelalte orașe prin care a trecut expoziția itinerantă (Liège, Lyon etc.), cele nouă evenimente „naturiste” răspândite pe trei zile – 10, 11 și 17 noiembrie – au fost luate cu asalt, iar biletele s-a vândut în timp record. În total, până la 800 de vizitatori vor încerca această experiență unică a expoziției hiperrealiste”, relatează Simon Cherner pentru newsinfrance.com.

„Te simți ca și cum faci parte din sculpturi. Vizitatorul nu mai este gol, ci face efectiv parte din expoziție”, mărturisește pentru The Parisian un pensionar interesat de concept.

La Paris, mai multe evenimente culturale anterioare au oferit vizitatorilor interesați posibilitatea de a se dezbraca. Cinémathèque française a propus această experiență de imersiune pentru expoziția sa despre Louis de Funès, în 2020. Cu doi ani mai devreme, Palatul din Tokyo a făcut același lucru pentru Kader Attia și Jean-Jacques Lebel.

La acea vreme, expoziția de artă contemporană a atras doar 161 de persoane dispuse să-și expună goliciunea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×