x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Nepotul lui Gandhi, în vizită la Cluj-Napoca

Nepotul lui Gandhi, în vizită la Cluj-Napoca

14 Apr 2010   •   00:00

Nepotul lui Mahatma Gandhi, Rajmohan Gandhi, va putea fi interpelat de clujenii care doresc să participe, duminică, la lansarea cărţii acestuia, în care evocă personalitatea marelui om politic.

Rajmohan Gandhi, fost membru al Rajya Sabha în Parlamentul Indian, profesor la Universitatea din Illinois, Urbana-Champaign, pe Programul de studii pentru Asia de Sud şi Estul Mijlociu, îşi va lansa la Cluj noua carte ­ The Man, His people and the Empire (Omul, Poporul său şi Imperiul), va susţine un discurs şi se va întâlni cu oficialităţile, precum şi cu profesori şi studenţi.

Nepotul lui Gandhi se află la Cluj cu ocazia Întâlnirii de Consultanţă a Organizaţiei "Initiatives of Change" şi a PATRIR (Institutul Roman pentru Acţiune, Instruire şi Cercetare în Domeniul Păcii), care are loc între 12-19 aprilie şi la care vor participa 40 de persoane din 30 de ţări.

Potrivit criticilor, cartea este "o biografie monumentală a uneia dintre cele mai interesante figuri ale secolului 20, scrisă de nepotul său. Este prima care redă complet şi echilibrat viaţa remarcabilă a lui Gandhi".

Rajmohan Gandhi va veni la Cluj împreună cu soţia sa Usha Gandhi, precum şi de o echipă de tineri din Asia, Africa, Estul Mijlociu, Europa şi America.

×
Subiecte în articol: antimonden