x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Nightlosers - un deceniu

Nightlosers - un deceniu

23 Mai 2005   •   00:00

Nightlosers a implinit o varsta rotunda: 10 ani de la infiintare, moment dublat si de lansarea, dupa o pauza de sapte ani, a albumului "Rythm & Bulz".

ATMOSFERA. Baza Militara a fost "aruncata in aer"
Prilej de chef, bere si invitati speciali. Gil Dobrica si Elvis… al tiganilor au incalzit atmosfera pentru aniversati. Fanii si fratii de arme au petrecut mai bine de doua ore intr-un local la fel de nonconformist ca si trupetii: Baza Militara. Gil Dobrica, primul invitat al serii, a dat tonul la dans. Grosul publicului, tineri usor trecuti de 20 de ani, au topait de mama focului dovedind ca, dupa cum se spune mai nou, Gil Dobrica este "fancy, trandy, cool". Nici varstnicii, putini la numar, nu s-au lasat mai prejos, ba chiar unele doamne, inarmate cu pipe si trabucuri, s-au miscat lasciv cocotate pe banci.

LA MODA. Vesnic tanarul Dobrica a marturisit publicului ca a fost emotionat si, in acelasi timp, bucuros ca a avut ocazia sa fie primul roman care sa cante din coloana sonora a filmului "Viata lui Ray Charles". Registrul a fost schimbat de intrarea vijelioasa, in ritmuri rock’n roll, al Elvis-ului nostru mioritic, care a cantat din repertoriul "Regelui", atat in romana, cat si in... romanes. Probabil din cauza emotiei, Elvis de etnie rroma a confundat doua stiluri total diferite, ajungand sa prezinte piesa "That’s All Right" ca fiind o manea (?). A venit si momentul mult asteptat: sarbatoritii au aratat fanilor ce inseamna Nightlosers. Vineri seara ei au dovedit ca nu renunta la stilul "Plum Brandy Blues" cu infuzii de country si folk, distilate in acelasi alambic balcanic si n-au fost lasati sa plece pana cand nu au cantat "Dragostea-i ca si o raie". (Cristina Ologeanu, Raluca Grintescu)

×
Subiecte în articol: culture club