x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Nu trageti in Ciupanez!

Nu trageti in Ciupanez!

de Luiza Moldovan    |    14 Iun 2005   •   00:00

Deci, daca l-au impuscat pe Ciupanezu’, uitati-va colea la mine ca dau cu scenaristu’ de toti peretii! Sau daca i-au facut vreun rau! Sau daca i-au pus vreo piedica! Sau daca i-au dat vreun branci pe scari! Deci, da? Deci, da? Deci s-a-nteles, nenea scenaristu’?

Deci, daca l-au impuscat pe Ciupanezu’, uitati-va colea la mine ca dau cu scenaristu’ de toti peretii! Sau daca i-au facut vreun rau! Sau daca i-au pus vreo piedica! Sau daca i-au dat vreun branci pe scari! Deci, da? Deci, da? Deci s-a-nteles, nenea scenaristu’?

Deci, domnu’ scenarist, pe bune ca-mi iau si io bagabontii mei si vin la Media Pro Picciars si va rup foile si va virusez calculatoarele si pe urma arunc cu grenada si fug repede de-acolo, ca nu e posibil sa-i faceti una ca asta lu’ Ciupanezu’, care este eroul meu (si al altor oameni buni) preferat.

In primul si-n primul rand, nenea scenarist, din cauza ca am calitati paranormale, intuiesc ca focu-ala de arma a fost tras asa, de sanchi, ca sa mai stea mafiotu’ in fata televizorului, ca sa-l prostiti pana la capat! Abila inginerie scriitoriceasca! Brilianta minte de om de televiziune! Ca doar nu era sa ne dati mura-n gura, ca unde mai era suspansu’?

Asa, ne mai fierbeti, ne mai perpeliti, ne mai gadilati si pe urma ni-l mai aruncati iar pe sub nas cateva episoade. Pai bine, nenea snecarist, spuneti, e frumos sa va bateti joc de noi, fanii serialului, chiar in halu’ asta? Adica de ce credeti ca ma uit eu la "Baieti buni"? Ca sa-l vad pe Cabral cum se lupta cu fortele raului? Sau ca sa-l vad pe Razvan Vasilescu cu ce cravate se mai spanzura de gat? Hmmm.... Nenea scenaristu’, ati avut si dumneavoastra o gaselnita de doi lei, pe cuvantu’ meu daca nu! Ca nu ni-l luati asa, pe Ciupanezu’ de sub nas! Cine-o s-o mai bata pe Guvida data viitoare, cand o sa-l rog sa-i dea si de la mine un bobarnac? Acuma pe bune!

Si tocmai pe Ciupanezu’ v-ati gasit sa-l impuscati! Cand mi-a devenit si mie simpatic, poc! Ii proptiti arma de tampla! Chestiile-astea imi amintesc de Dallas si de JR, dar astea se-ntamplau in anii ’70-’80... ma rog, nu ma bag eu in treaba dumneavoastra, dar va avertizez ca, daca-i faceti ceva lu’ Ciupanezu’, vin si va-nchid calculatoarele fara sa va salvez documentele cu noile episoade.

Sau poate v-a rugat Banica sa-l ucideti cateva episoade, ca vrea sa dea o fuga pana la mare? Cu asta, sigur, sunt de acord! Sunt de acord, dar sa nu stea prea mult, pentru ca noi, insetatii de nedreptate, avem nevoie de dumnealui. Pe toti bitii si megabitii, vrem sange, vrem noroi, vrem actiune, vrem capete sfartecate, vrem curve de lux si traficanti de droguri! Nu vrem nici liniste, nici o lume mai buna, nici fete cuminti, nici baieti buni... Singura chestie care ne mai scoate din cotidianul asta plicticos sunt imaginile cu Banica trosnind-o pe Pasarin, scenele in care Pasarin il injura pe Banica, dar in nici un caz scenele in care Banica dispare pur si simplu din peisaj!
N-avem teama, n-avem frica,/Il avem doar pe Banica!
×
Subiecte în articol: arte