x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale O pictură de Winston Churchill a fost vândută pentru 1,84 milioane de dolari. Unde se afla aceasta

O pictură de Winston Churchill a fost vândută pentru 1,84 milioane de dolari. Unde se afla aceasta

24 Iun 2021   •   12:43
O pictură de Winston Churchill a fost vândută pentru 1,84 milioane de dolari. Unde se afla aceasta

O pictură realizată de fostul premier britanic, Winston Churchill, a fost vândută pentru 1,84 milioane de dolari la o licitație organizată de Casa Phillips din New York, scrie AFP. 

El a făcut-o cadou prietenului său, celebrului miliardar grec Aristotel Onassis, și se afla pe iahtul al acestuia.

Lucrarea  este în ulei, reprezintă un peisaj, se numește "The Moat, Breccles" şi a fost pictată în 1921.Churchill a păstrat tabloul tim pde 40 de ani după care l-a oferit lui Onassis, în 1961. Armatorul a fost încântat de acest cadou și l-a agățat în spatele celebrului bar "Ari's Bar" al iahtului său, alături de lucrări de Vermeer, Gauguin, El Greco şi Pissarro.

Iahtul "Christina", după numele fiicei sale, a aparținut marinei canadiene și are o lungime de 100 de metri. Ambarcaţiunea a participat la Debarcarea din Normandia, înainte să fie cumpărată de Onassis, cu 34.000 de dolari. El a cheltuit 4 milioande de dolari cu renovare. Printre persoanele care au urcat la bordul acesteia s-au aflat Elizabeth Taylor, John F. Kennedy, Maria Callas, Richard Burton, Grace Kelly, prinţul Rainier al III-lea.

În 1975, după decesul lui Onassis, ambarcațiunea a fost vândută și obiectele au fost depozitate. Acum moștenitorii acestuia au decis să vândă tabloul.


 

×
Subiecte în articol: Winston Churchill aristotel onassis