x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pasă ratată între TVR şi TVRHD

Pasă ratată între TVR şi TVRHD

de Cristiana Stamatescu    |    02 Iul 2013   •   13:45
Pasă ratată între TVR şi TVRHD

“Ştiţi care e culmea fotbalului?” “Să dai gol din 11 metri, iar la reluare să ratezi”. Da, ştiu este un banc pe care l-aţi auzit de câteva sute de ori, nu vi se mai pare amuzant. Noutatea însă este că, după ziua de duminică, Televiziunea Română tinde să “îmbunătăţească” gluma transformând-o într-o realitate alternativă.

Să mă explic. Singura competiţie fotbalistică majoră din aceste zile a fost Cupa Confederaţiilor. Pe care TVR a transmis-o cu consecvenţă şi, probabil, şi cu ceva rezultate în tabelele de audienţă. Duminică seara urma să se transmită finala mică şi finala mare a competiţiei. Ce face TVR? Anunţă că meciul dintre Uruguay şi Italia se va transmite de la ora 21:00 pe TVR “uitând” să precizeze că, de fapt transmisia este în reluare de pe TVRHD, unde meciul fusese deja în direct, de la ora 19:00. Motivul ne scapă - probabil strategii TVR au prognosticat că aşa se face mai bină audienţă - cu live pe un canal de nişă (la naiba – câţi dintre noi ne uităm pe HD) şi reluare pe canalul de bază. Mai mult, pentru ca simularea să fie perfectă, transmisia de la ora 21:00 de pe TVR nu era cotată drept “reluare” deşi asta era. Pentru cei care şi-au deschis televizoarele mai târziu, ca să folosim o sintagmă din domeniu, nici serviciul teletext nu te lămurea – pentru că plasa transmisia de pe HD la ora 21:00, simultan cu cea de pe TVR1.

Că unii au confundat “19” cu “9”, că un contract comercial cu tragerea loto a fost socotit mai important decât finala mică a Cupei Confederaţiilor – explicaţiile sunt puţin importante atunci când faptul e consumat.

La naiba, doar plătesc oricum abonament, de ce să-i respectăm?


×